Remikboo Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Witam. Ze wzgledu na dość spore zaległości jeśli chodzi o postęp technologiczny i brak dostatecznej wiedzy proszę o wyrozumiałość. Posiadam laptopa (narazie nie stać na lepszy) Sony Vaio, o lekko polepszonych względem fabrycznych, parametrach: Procesor: Intel Core i5 m460 2.53GHz/2 rdzenie/4 wątki. Pamięć ram: 8GB DDR3. Dysk: SSD Kingston 256GB. Grafika : AMD Mobility Radeon HD.5000 Series. Aktualny system: Win7 Sevenity Nextbuild Performance Core od SLTOS. Ogólnie wszystko 'hula jak ta lala' oprócz.. Właśnie... Jedynym mankamentem jest to, że mimo starań i chyba nie najgorszej konfiguracji sprzętowej, nie radzi sobie z filmami a laptopa chce używać praktycznie tylko do oglądania oraz ewentualnie amatorskiej obróbki i montażu prywatnych materiałów video o średniej i wysokiej jakosci. Czy w ogóle jest sens zmieniać system i czy to coś polepszy jeśli chodzi o płynność obrazu podczas odtwarzania filmów? Próbowałem wielu aplikacji, zmieniałem kodeki i używałem różnych dostępnych renderow a jakość odtwarzania nadal nie jest zadowalająca. Obraz się przycina. Sterowniki mam aktualne.
rum69 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 W.8.1 mod co ma jak najmniej procesów
Rekomendowane odpowiedzi