Bananoffy1337 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Witam, Od niedawna borykam się z problemem nie działania portów USB na płycie głównej. W losowym momencie przestaje mi działać klawiatura oraz myszka. Na przykład wczoraj podczas gry przestała mi działać klawiatura (LED'y nie gasły), zrobiłem restart komputera i dostałem informację - USB device over current status detected. System will be shut down after 15 seconds. Pomimo kilku prób odpalenia, ciągle dostawałem ten komunikat. Kilka godzin później komputer odpalił się normalnie. Dzisiaj z kolei znów miałem taką samą sytuację - klawiatura straciła zasilanie, przepiąłem klawiaturę w miejsce myszki - działała, podłączyłem myszkę w port klawy - zobaczyłem tylko mignięcie i tyle. myszka podłączona pod port USB7, klawiatura - port USB5 (informacje z manuala płyty). W USB3_34 również było tak samo. Przeważnie po restarcie komputera wszystko wraca do normy, ale sytuacja się powtarza. Dodam, że nie jest to wina klawiatury, ponieważ podłączyłem drugą - nówkę sztukę i jest tak samo. Płyta główna: ASUS H110M-K D3 Proszę o pomoc, Pozdrawiam. Cytuj
piosylant Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Problem w 99% zgodny z moim sprzed tygodnia. Po zmierzeniu napięcia na USB okazało się, że nie przekraczało 4,3 V. Pomogła wymiana zasilacza. Nie mam innej odpowiedzi, póki tego nie sprawdzisz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi