MUSASHI Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Witam, mam taki problem otóż po załączeniu laptopa brak obrazu na ekranie. Laptop się załącza jeden na dziesięć przypadków. Próby były z baterią załączoną lub bez, lecz dalej ten sam scenariusz. Próba odczekania nawet 30 minut również nie zdała egzaminu. Po podłączeniu poprzez złącze HDMI zewnętrznego monitora też zero reakcji. Dysk po wymontowaniu i podłączeniu do komputera stacjonarnego normalnie odpala i można wejść bezproblemowo w partycję C oraz D. Jak wyżej wspomniałem za którymś razem załapie lecz to jak rosyjska ruletka. Czyżby padła karta graficzna w laptopie ??? Szukając po necie samemu aby móc rozwiązać problem nic nie znalazłem co mogłoby pomóc. Wyczyściłem laptopa sprężonym powietrzem lecz to też nie zdało egzaminu. Proszę o pomoc oraz instrukcję jak można samemu ewentualnie rozwiązać wyżej opisany problem. Cytuj
Gość Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Nie wyłączyłeś matrycy za pomocą kombinacji FN+Klawisze F ( F9 itd.. ) ? albo Uszkodzony BIOS Możliwy uszkodzony inwerter Taśma matrycy Tak na odległość to jak wróżenie z fusów jak nie jesteś w temacie to lepiej oddaj go do serwisu bo jeszcze gorzej go doprawisz. Obraz po HDMI zobaczysz dopiero po pełnym uruchomieniu systemu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi