Skocz do zawartości

Obraz systemu Windows 8.1 z install.wim ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam,

potrzebna mi instalka systemu z plikiem install.wim. Wszystkie nowe updaty sa ze skomresowanym plikiem install.esd. Programem winreducer mam bledy. Mozna prosic o swieża instalke z updatami z install.wim ?? Potrzebne mi to do wimboota.

pozdrawiam

Edytowane przez razor1995
Opublikowano

W załaczniku masz program do kompresji i dekompresji

rozpakowywujesz

wrzucasz do rozpakowanego folderu install.wim

uruchamiasz skrypt cmd i masz opcje do wyboru

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Potrzebny mi obraz 32 bit. Od Wiktorynka jest tylko 64 bit. Użyłem winreducer do przekonwertowania i wyskoczył błąd. Sprobuje jeszcze programem od Mr.T. Pytanie czy można tak każdy obraz konwertowac razem z aktualkami czy musi byc czysty??

Edit: Dobra poszło. Plik esd win 8.1 z 2,2 gb zwiekszył sie tylko do 2,35. Tak powinno byc ??

Opublikowano

Potrzebny mi obraz 32 bit. Od Wiktorynka jest tylko 64 bit. Użyłem winreducer do przekonwertowania i wyskoczył błąd. Sprobuje jeszcze programem od Mr.T. Pytanie czy można tak każdy obraz konwertowac razem z aktualkami czy musi byc czysty??

Edit: Dobra poszło. Plik esd win 8.1 z 2,2 gb zwiekszył sie tylko do 2,35. Tak powinno byc ??

Pewnie przekonwertowałeś tylko jeden obraz z pliku esd do wim. Do konwersji między esd i wim nadaje się też program NTLite. Chwilowo jest w wersji beta, ale z tym daje sobie radę.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Konwertujemy sam plik install.wim lub install.esd - tak, może być uaktualniony. Aby zmiany były we wszystkich wersjach należy w opcjach wybrać 2. Zmiana rozmiaru to ok. 2/3 objętości.

Opublikowano

Wybrałem 3, single selected index i zaznaczyłem tylko windows 8.1 professional. Rozumiem ze w takim razie prawidłowo obraz powiekszył sie tylko o 150mb?? Jeszcze jedno pytanie- obojętnie jaki obraz Win PE 5.1 bedzie sie nadawal do utworzenia pendrive'a z Wimboot??

Opublikowano

NO to ja szukalem po calym necie konwertowanie z esd do wim a tu mam pod nosem dzieki wielkie. :D

Ale to i tak nie jest normalny wim

W załaczniku masz program do kompresji i dekompresji

rozpakowywujesz

wrzucasz do rozpakowanego folderu install.wim

uruchamiasz skrypt cmd i masz opcje do wyboru

witaj mam prosbe zmienilem install.esd na wim w/g twojego skryptu ale po stworzeniu wima nie mam mozliwosci edytowac go 7zipem tak jak jest to w w przypadku wima win 7 czy to normalne , i czy daloby sie ewentualnie podrzucic na jakis hosting taki sam install tylko z mozliwoscia edycji 7zipem ?

Ok ntlite fakt