_Scorpion_ Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) witam, potrzebna mi instalka systemu z plikiem install.wim. Wszystkie nowe updaty sa ze skomresowanym plikiem install.esd. Programem winreducer mam bledy. Mozna prosic o swieża instalke z updatami z install.wim ?? Potrzebne mi to do wimboota. pozdrawiam Edytowane 9 Października 2015 przez razor1995 Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jaki system? - Win 8.1? - ode mnie jest w obudwu wersjach, albo sobie przekonwertuj dowolny z ESD na WIM. Cytuj
Mr.T Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 W załaczniku masz program do kompresji i dekompresji rozpakowywujesz wrzucasz do rozpakowanego folderu install.wim uruchamiasz skrypt cmd i masz opcje do wyboru [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
_Scorpion_ Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Potrzebny mi obraz 32 bit. Od Wiktorynka jest tylko 64 bit. Użyłem winreducer do przekonwertowania i wyskoczył błąd. Sprobuje jeszcze programem od Mr.T. Pytanie czy można tak każdy obraz konwertowac razem z aktualkami czy musi byc czysty?? Edit: Dobra poszło. Plik esd win 8.1 z 2,2 gb zwiekszył sie tylko do 2,35. Tak powinno byc ?? Cytuj
jpkopanski Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Potrzebny mi obraz 32 bit. Od Wiktorynka jest tylko 64 bit. Użyłem winreducer do przekonwertowania i wyskoczył błąd. Sprobuje jeszcze programem od Mr.T. Pytanie czy można tak każdy obraz konwertowac razem z aktualkami czy musi byc czysty?? Edit: Dobra poszło. Plik esd win 8.1 z 2,2 gb zwiekszył sie tylko do 2,35. Tak powinno byc ?? Pewnie przekonwertowałeś tylko jeden obraz z pliku esd do wim. Do konwersji między esd i wim nadaje się też program NTLite. Chwilowo jest w wersji beta, ale z tym daje sobie radę. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Potrzebny mi obraz 32 bit. Od Wiktorynka jest tylko 64 bit. Użyłem winreducer do przekonwertowania i wyskoczył błąd. Sprobuje jeszcze programem od Mr.T. Pytanie czy można tak każdy obraz konwertowac razem z aktualkami czy musi byc czysty?? Edit: Dobra poszło. Plik esd win 8.1 z 2,2 gb zwiekszył sie tylko do 2,35. Tak powinno byc ?? Konwertujemy sam plik install.wim lub install.esd - tak, może być uaktualniony. Aby zmiany były we wszystkich wersjach należy w opcjach wybrać 2. Zmiana rozmiaru to ok. 2/3 objętości. Cytuj
_Scorpion_ Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Wybrałem 3, single selected index i zaznaczyłem tylko windows 8.1 professional. Rozumiem ze w takim razie prawidłowo obraz powiekszył sie tylko o 150mb?? Jeszcze jedno pytanie- obojętnie jaki obraz Win PE 5.1 bedzie sie nadawal do utworzenia pendrive'a z Wimboot?? Cytuj
mitpio Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 NO to ja szukalem po calym necie konwertowanie z esd do wim a tu mam pod nosem dzieki wielkie. Ale to i tak nie jest normalny wim W załaczniku masz program do kompresji i dekompresji rozpakowywujesz wrzucasz do rozpakowanego folderu install.wim uruchamiasz skrypt cmd i masz opcje do wyboru witaj mam prosbe zmienilem install.esd na wim w/g twojego skryptu ale po stworzeniu wima nie mam mozliwosci edytowac go 7zipem tak jak jest to w w przypadku wima win 7 czy to normalne , i czy daloby sie ewentualnie podrzucic na jakis hosting taki sam install tylko z mozliwoscia edycji 7zipem ? Ok ntlite fakt Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi