Skocz do zawartości

preinstalowany win 8 a wgrany win 8.1?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, no fachowcem w tej dziedzinie nie jestem ale nurtuje mnie pewna żecz i zwracam się do was bo po poczytaniu wielu postów zgłupiałem gdyż każdy twierdzi co innego.

A wiec posiadam laptopa deel w którym jest preinstalka win8 pobrane wszystkie poprawki,uptady i win 8.1 i robiłem już tzw odświerania systemu aż 3 razy i mam już dosyć gechenny z 2 dniową zabawą nad poprawkami i uptadami do 8.1,szykuje sie kolejny raz do odświeraznia ale znów cofnie do win 8 i zabawa od nowa-i tu zapytanie gdybym wgrał wasz win 8.1 z poprawkami jak to sie ma do klucza w biosie czy to będzie trybić czy pozostaje tylko jakiś aktywator żeby był system niejako legal czy poprosyu w8 zostawić na i obok wgrać w8.1 czy ktoś mi poradzi w tej sprawie czy odrazu mam widzieć wiadro krytyki w moją strone

pozdrawiam bbk

Opublikowano

Musisz "wydobyć" swój klucz następnie instalujesz 8.1, przy instalacji wpisujesz Windows 8.1 Generic Product Keys

Windows 8.1 Core/Home 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT
Windows 8.1 Professional XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB

Po instalacji powinien sam sobie pobrać klucz z biosu i się aktywować, a jak tego nie zrobi sam mu wklepujesz swój klucz. Najlepiej zrobić sobie obraz systemu wtenczas nie ma takiego kłopotu (Acronis True Image)

Opublikowano

Musisz "wydobyć" swój klucz następnie instalujesz 8.1, przy instalacji wpisujesz Windows 8.1 Generic Product Keys

Windows 8.1 Core/Home 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT

Windows 8.1 Professional XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB

Po instalacji powinien sam sobie pobrać klucz z biosu i się aktywować, a jak tego nie zrobi sam mu wklepujesz swój klucz. Najlepiej zrobić sobie obraz systemu wtenczas nie ma takiego kłopotu (Acronis True Image)

ok,zastosuje się do tego