starcraft2fan Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Cześć, chcę zrobić upgrade mojej stacji roboczej do 16gb ramu. 'Dedykowane' z allegro są takie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zdaje mi się, że ten ram ma te same parametry, czy będzie pasować do mojej stacji? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pozdrawiam Cytuj
brygada69 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Hynix jest 1333MHz ty masz1600MHz. Raczej ta powinna pasować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 12 minut temu, brygada69 napisał: Raczej ta powinna pasować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Następna z korekcją ECC? Cytuj
brygada69 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Przecież ta co podał ma korekcję ECC Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Może zacznijmy od dokładnego zdefiniowania sprzętu. Czy to ten? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli ten, to radzę zapoznać się ze specyfikacją pamięci: "4 DIMM slots; up to 8GB 1333MHz non-ECC memory; up to 16GB 1333MHz ECC memory" Co oznacza, że po pierwsze o kościach 8GB można zapomnieć, bo max to 4 x 4GB ECC lub 4 x 2GB non ECC. Po drugie czy ma procesor z obsługą ECC? - bo tam można montować Xeony i Core 2 gen. brygada69 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi