Mietek5i Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Witajcie, Najpierw napisałem to zapytanie na forum Win10, ale tam chyba wszyscy są nastawieni raczej na instalację a nie na deinstalację, więc może tutaj ktoś będzie miał pomysł żeby mi doradzić? Gnany ciekawością zainstalowałem Win10 na tablecie i... wygląda mi na to, że póki co te wersje nie są jeszcze dobre na tablety.No w każdym razie chcę się go definitywnie i całkowicie pozbyć z tabletu "do ostatniego okruszka". M$ przewidująco dał taką możliwość przy wyborze systemu do uruchomienia, jednak mimo powrotu do 8.1 cały czas po uruchomieniu tabletu otwiera mi się okienko przypominające, że "Win10 jest gotowy do instalacji". Nieeee! Proszę o poradę jak się pozbć tego komunikatu, a jak sie domyślam także instalki, która pewnie zajmuje mi co nieco cennej pamięci w tablecie. No coż, moje pierwsze wrażenie z Win10 jest zdecydowanie złe (na moim tablecie nie najgorszym zresztą) i raczej nie będę się do niego skłaniał w dającej się przewidzieć przyszłości. Jak się tego wszystkiego pozbyć definitywnie i całkowicie? Cytuj
slawektor Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 I w każdym z tych tematow Robisz błąd. Jaki to tablet? Mamy zgadywać? Masz na nim recovery, przywracania? Jak Wpiszesz msconfig opcja rozruch, jest coś zwiazane z Windows 10? Cytuj
Mietek5i Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Tablet mam Dell Venue 8 PRO, dysk 64, RAM 2.Na dysku są wszystkie patrycje jak od nowości, czyli odzysk też jest. Po ściągnięciu i uruchomieniu Win10, przy kolejnym starcie systemu pojawiał się wybór: Win10 - Powrót do starego systemu. Kiedy już stwierdziłem, że Win10 ma problemy na tablecie, to za kolejnym uruchomieniem wybrałem "Powrót" i popracowało... popracowało, wrócił stary dobry Win8.1. Natomiast jednak instalka Win10 siedzi w systemie i przy każdym uruchomieniu tabletu wyświetla się okienko "System Win10 jest gotowy do użycia. Rozpocznij". To mnie trochę irytuje, bo sprawdziłem i dla mnie to jest badziew. Mam ten tablet tylko po to, żeby wiedzieć co sie ma na Win8, ale czegoś jeszcze gorszego nie chcę. W rozruchu jest tylko Win8.1... Ten perfidny komunikat wyświetla się nie zaraz po uruchomieniu tylko trochę później także jego inicjacja jest jakoś sprytnie ukryta? Cytuj
slawektor Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Widocznie te ich narzędzie nie działa prawidłowo. W zakładce system/zaawansowane.informacje o uruchamianiu systemu awariach i debugowaniu Można wybrać lub odhaczyć. Możesz właczyć pokaż ukryte pliki foldery i przeszukać coś co jest na nim zapisane z wiązane z Windows 10 i usunąć. Ale to jest takie połowiczne rozwiązanie. Skoro Masz partycję recovery to najrozsądniej chyba przywrócić go do ustawień fabrycznych (albo kopi - backupu): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tylko przedtem zrobić sobie kopię potrzebnych plików danych, o ile oczywiście będziesz robił opcją: Usuń wszystkie dane i ponowne zainstaluj system Windows. Jej użycie spowoduje usunięcie wszystkich plików osobistych i przywrócenie fabrycznych ustawień systemu operacyjnego Bo tak jest chyba najrozsądniej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi