DLUGI82 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Witam Panowie mam nadzieje ze z waszą pomocą uda mi się rozwiązać mój problem konkretnie chodzi mi o aktualizację (Windows8.1-KB2919355-x64) po zainstalowaniu której mam tylko czarny ekran z kursorem i nic nie idzie zrobić co prawda to mogę przywrócić system jednak z czasem problem powraca bo system znów instaluje tą poprawkę a z tego co się orientuje to jeżeli ona nie zostanie zainstalowana to systemu nie będzie można dalej aktualizować. Ponoć jest to problem z kartą graficzna do której ta właśnie poprawka dodaje stery i po wystąpieniu tego problemu trzeba w trybie awaryjnym zainstalować te stery od nowa jednak jeżeli próbuje uruchomić laptopa w trybie awaryjnym to występuje ten sam problem jak bym go uruchamiał normalnie z tym wyjątkiem że od czasu do czasu pojawia się w narożnikach napis "Tryb Awaryjny" .Jak można jeszcze zainstalować te sterowniki jeżeli nie można uruchomić trybu awaryjnego laptop to ASUS N551 Win8.1 64bit. Cytuj
slawektor Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Na stronie producenta: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sterowniki nie są najnowsze. Zainstaluj stąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] One są jako ósme w kolejności: Version V10.18.14.4062.01 Aktualizacja po instalacji (do sterowników)nie powinna się pojawiać. Bo co do całej łaty: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 A ja dodam, że przy okazji zalecam rozwiązać problem raz na zawsze robiąc format i instalując najnowszy obraz Win 8.1 update 3 z grudnia 2014. Oczywiście wcześniej najlepiej zgromadzić sobie najnowsze sterowniki, nie tylko ze strony Asus, ale ze stron producentów urządzeń(przetestować jeszcze na starym systemie). Jednak wszystko bym rozpoczął od aktualizacji biosu. P.S. To jest konfiguracja Intel + NV czyli można wszystko najnowsze ze stron Intela i NV - żadnych problemów, a nawet wskazane pod kątem wydajności i stabilności. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi