WinSxS Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Jestem (nie) szczęśliwym posiadaczem telefonu L65. Trochę mi doskwiera brak pamięci wbudowanej w domyślnym sofcie, a po drugie nieco narzekam na mulenie. Chciałbym zainstalować sobie jakiś CyanogenMod, ale nikt nie pokusił się nawet o nieoficjalny Custom ROM. Znalazłem wersję do bliźniaczego modelu L70 (różnią się chyba tylko wielkością ekranu). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli taka opcja istnieje, mógłbym uzyskać jakąś pomoc w jaki sposób to zainstalować i w razie czego przywrócić domyślne oprogramowanie? Nadal tego nie ogarniam i nie chcę sobie zepsuć telefonu na który nadal mam gwarancję.
br4kus Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Jak telefony mają zbliżoną specyfikację, to nie powinno być problemu, ale zawsze wszystko robisz na własną odpowiedzialność Co do gwarancji... i tak ją tracisz wgrywając CM To już jest ingerencja w oprogramowanie producenta i nawet root zrywa gwarę
VACek Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Tu na pewno coś znajdziesz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Turbek Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Czytałem, że któs próbował i sobie uceglił telefon, szkoda, że ten model nie ma romów, a sam mam L65. Nie ma innego sposobu ?
WinSxS Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Jak na razie tylko zrootowałem i dalej czekam na oficjalny rom, ale niestety boję się samemu wykonać tego moda bo za mało umiejętności
razor1995 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Pozostaje ci wywalenie aplikacji przez TitaniumBackup, i ewentualnie Greenify do ich mrożenia, czego nie polecam, po Greenify system zaczął mi się sypać.
WinSxS Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Mam Greenify, ale nie usunie mi ono miejsca z pamięci telefonu...
razor1995 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Miejsca doda Ci tylko wywalenie aplikacji przez TB. Ja polecam używanie karty microSD 16-32 GB class10 i przenoszenie aplikacji albo zmianę montowania sdcard.
WinSxS Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Mam 8 GB klasy 6, ale nie o prędkość tu chodzi. Po prostu brakuje mi miejsca na aktualizowanie aplikacji
WinSxS Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Dla zainteresowanych tym tematem: wyszedł nieoficjalny port CM na nasz telefon [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
czarny-1977 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Witam Wszystkich. przesiadłem się z windows mobile 5.0 na androida no i mam problem Chciałem zrobic root-a a następnie zmienic rom i tu walcze juz 2 tygodnie z tym wszystkim o d....a Jakoś sobie nie radze Czy ktoś mógł by np na PW kroczek po kroczku pomóc mi w tym zadaniu ? Na szczęście po tych kombinacjach moich tel jeszcze dycha więc coś pewnie da sie zrobić Naczytałem się tyle wątków i postów że teraz już sam nie wiem jak co zrobić i wszystko mi się miesza.
Obuch Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Witam Wszystkich. przesiadłem się z windows mobile 5.0 na androida no i mam problem Chciałem zrobic root-a a następnie zmienic rom i tu walcze juz 2 tygodnie z tym wszystkim o d....a Jakoś sobie nie radze Czy ktoś mógł by np na PW kroczek po kroczku pomóc mi w tym zadaniu ? Na szczęście po tych kombinacjach moich tel jeszcze dycha więc coś pewnie da sie zrobić Naczytałem się tyle wątków i postów że teraz już sam nie wiem jak co zrobić i wszystko mi się miesza. Najlepiej zrób nowy temat i w nim dokładnie opisz jaki masz telefon i co wgrywałeś i jakie teraz masz błędy.
Rekomendowane odpowiedzi