Skocz do zawartości

Windows 8.1 Update 3 aka KB3000850

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, pół roku temu kupiłem laptopa z systemem windows 8.1 wszystko fajnie, pięknie co jakiś czas instalowałem aktualizacje, raz ich bylo 30 czasem 3, dzisiaj 4.03.2015 windows update znalazł mi aktualizacje KB3000850 sam się zdziwiłem, ze dopiero teraz skoro aktualizacja jest z listopada ale najwidoczniej tak działa update, ze pierw instaluje starsze i coraz nowsze. problem polega na tym, ze po instalacji antywirus AVG coś znalazł ( w katalogach systemu) wiec oczywisci ufając antywirusowi usunąłem zagrozenie po czym system nie działał poprawnie, nie działaly sterowniki, panel sterowania poprostu kicha, po przywróceniu z przechowalni wirusów wszystko niby działa ale zastanawia mnie jedna rzecz mam wyczyszczoną historie aktualizacji, widnieje tam tylko dzisiejsza aktualizacja update 3 aktualizacji ktore robilem wczesniej poprostu wyczyściło i pytanie czy po aktualizacji powinno sie samo wyczyścic? czy one dalej są zainstalowane?

i drugie pytanie dlaczego windows update nie wyszukuje odrazu wszystkich aktualizacji? tzn 26 lutego instalowałem jakieś aktualizacje mając pewność, ze jestem na bieząco, dziś sie rozczarowałem, ze dopiero teraz znalazło mi aktualizacje z listopada, a myślałem po kupnie, ze jak aktualizuje system to znajduje wszystkie do dnia aktualizacji i jestem na bieząco, dziwne jest w tym to, ze nawet po instalacji kilku aktualizacji wyszukiwałem czy jeszcze jakieś sa i niby nie bylo, a na drugi dzień znajdowało

Opublikowano

aktualizacje KB3000850
aktualizacja KB3000850 to nie jest jedna aktualizacja ale kilka składających sie na nia

EFKL1gG.png

napewno zauwazyles ze nie sciagales calej wielkiej poprawki tylko jakas mala jej czesc

widocznie MS wydal jakas latke odnoszaca sie do tej glownej a za naprawia ja wiec jest jesj skladowa i w WU wystepuje pod nazwa ogolna 

Opublikowano

No tak czasem bywa, ustaw na automatyczne ściąganie i instalowanie aktualizacji i po problemie :)

odpada bo mam internet mobliny z limitami, teoretycznie limit miesieczny to 50gb wykorzystuje z tego moze połowe, ale jednak wole to kontrolować

aktualizacja KB3000850 to nie jest jedna aktualizacja ale kilka składających sie na nia

EFKL1gG.png

napewno zauwazyles ze nie sciagales calej wielkiej poprawki tylko jakas mala jej czesc

widocznie MS wydal jakas latke odnoszaca sie do tej glownej a za naprawia ja wiec jest jesj skladowa i w WU wystepuje pod nazwa ogolna 

Zainstalowało mi się to ogólnie było coś 775mb jak dobrze pamietam

y69qyw.jpg

Jak pisałem nie wiem dlaczego po tej aktualizacji została usunieta historia wcześniejszych aktualizacji i wole sie upewnić czy dalej są zainstalowane

Z tego co wyczytałem jest to aktualizacja z listopada i zastanawiam się czemu nie wyszukuje mi nowszych bo czytałem, ze sa z grudnia, stycznia etc.