Milutki91 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 Witam, mam taki problem, że mój dysk [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie osiąga swoich prędkości... co może być przyczyną? W załączniku przesyłam specyfikacje PC oraz wyniki CrystalDiskMark [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
piosylant Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 Masz zajevisty dysk i osiągasz zajeviste prędkości. Jednak max tego dysku jest do osiągnięcia na sprzęcie obsługującym PCI-E 4.0, czego Twoja płyta główna nie potrafi. Cytuj
Milutki91 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 Dziękuje za informacje, przynajmniej już wiem na czym stoję... Cytuj
WinXFan Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 To od razu kupuj płytkę z AMD i Ryzenem 3Gen. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 Piękne prędkości w benchmarkach, na dodatek mierzone do bufora. Po zapełnieniu bufora zapis będzie oscylował w granicach max. 1200MB/s Piękne cyferki dla naiwnych. Czwarty parametr zapisu w benchmarku 3x gorszy od poczciwych SSD SATA MLC. Do tego start wolniejszy od SSD SATA. Marketing górą! WinXFan lubi to Cytuj
Milutki91 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 9 godzin temu, wiktorynek napisał: Piękne prędkości w benchmarkach, na dodatek mierzone do bufora. Po zapełnieniu bufora zapis będzie oscylował w granicach max. 1200MB/s Piękne cyferki dla naiwnych. Czwarty parametr zapisu w benchmarku 3x gorszy od poczciwych SSD SATA MLC. Do tego start wolniejszy od SSD SATA. Marketing górą! Dostałem w prezencie, także darowanemu koniu nie zagląda się w zęby :-). Mimo twojej opinii, nie śpieszno wracać mi na ssd sata ;) Cytuj
Nieobecny Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 2 godziny temu, Milutki91 napisał: nie śpieszno wracać mi na ssd sata Od tego nie ma odwrotu i pomimo pewnych wad, jednak NVMe są szybsze. Uzmysławiam wszystkie plusy i minusy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi