Destro Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Hej wszystkim jestem nowy, świeży i zielony w tych sprawach. Chciałbym zainstalować Windowsa 7 ultimate na moim win 8.1 czy mogłby mi ktoś pomóc to zrobić? Chciałbym wiedzieć krok po kroku co musze zrobić jaki windows wybrać oraz jak to dokładnie jest z tymi sterownikami i czy wgl jest możliwość żebym to zrobił( raczej tak ). Nawet nie wiem od czego zaczać, pomoże ktoś? Nakieruje i podpowie? Dzięki! Cytuj
Nieobecny Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Zacząć od zajrzenia na stronę producenta czy udostępnia sterowniki do Windows 7. Cytuj
WinSxS Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Nie rozumiem dlaczego chcesz zamieniać siekierkę na kijek, 8.1 jest nowocześniejsza i jednocześnie lepiej dostosowana do nowego sprzętu Cytuj
Destro Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Niestety chyba nie udostępnia wszystkich widzę że sa jakieś ale nie ma wszystkich ;/ . Tak zgodzę się ale używam tego systemu od roku i jakoś nie przypadł mi do gustu lub nie wykorzystuje wszystkich jego funkcji np z ikonek w Starcie wcale nie używam.. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Jaki to lapek? - podaj model i podstawową konfigurację. Cytuj
Destro Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]tutaj jest chyba wszystko o co pytasz Cytuj
Nieobecny Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Są wszystkie sterowniki do Win 7, 8, 8.1 x86 i x64: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jest tam też wiele całkowicie zbędnego badziewia - nie instalować. Oczywiście te naważniejsze od Intela lepiej pobrać najnowsze stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Najnowsze sterowniki grafiki od AMD(jeśli będzie chciała współpracować bo to bywa różnie): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pomocne tematy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Destro Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 ok czyli sterowniki i pomoce mam a teraz jaki windows tzn jaka wersje konkretnie mogłbyś polecic? A i wszystko bedzie działać tak jak powinno bez żadnych ścin i wgl? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Jeśli juz jesteś przekonany do Win 7 to zdecydowanie polecam Pro x64, czysty, może być zaktualizowany. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie abyś sobie jeszcze teraz na Win 8.1 jak jesteś, wydzielił partycję i przetestował dowolny system łącznie ze sprawdzeniem sterowników. Cytuj
Destro Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 ok w takim razie, póki co Ci dziękuje i w ciągu kilku dni napisze co i jak bo najpierw musze ściągnąć wina i znaleść trochę czasu żeby to zrobić.. a Ty na jakim systemie operujesz? Myślisz że dobrze robie? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Win 7 Pro x64 własnego autorstwa - znaczy uaktualniony tak jak udostepniam na forum + optymalizacje i ustawienia pod siebie. Cytuj
Destro Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Jak będę stawiał nowy system opłaca się tworzyć dwie partycje jedna na system a druga na programy czy za mało miejsca? Cytuj
Destro Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Trochę ciężko będzie mi sie przekopać przez te Twoje prawie 3000 postów ale może znajde Cytuj
Nieobecny Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Na HDD zawsze warto. Początkowe sektory dysku twardego są 2 x szybsze od końcowych + mniejsza fragmentacja + szybszy czas reakcji(mniejszy zakres pracy głowicy). Cytuj
Destro Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] taki błąd mi wyskakuje po instalacji 7 a i kiedy sie wgyrwa sterowniki? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Konwersja GPT do MBR lub zerowanie dysku. Zmiana ustawień w biosie z UEFI na Legacy, wyłączenie Secure Boot + ewentualnie jeszcze inne ustawienia w zależności od biosu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi