Vertisan Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Witam! Mam laptop Lenovo y510p z preinstalowanym Windows 8.1 i dyskiem 1TB. Obecnie planuję kupić SSD i włożyć go na miejsce tego 1TB (ten znowu pójdzie w kieszeń ultrabay) i moje pytanie brzmi. Skąd mam wziąć klucz do instalacji i aktywacji z tego systemu? Muszę coś poczarować czy UEFI sam mi go 'wpisze' w instalatorze i aktywuje? Cytuj
Michal90 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Powinna sama instalacja zczytać klucz z Biosu. Ale dla bezpieczeństwa pobierz sobie programy typu KeyFInder [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], albo ProduKEy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], który znajdzie klucz do systemu. Zapisz sobie znaleziony klucz i po sprawie Cytuj
Nieobecny Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Witam! Obecnie planuję kupić SSD i włożyć go na miejsce tego 1TB (ten znowu pójdzie w kieszeń ultrabay) Raczej w kieszeń od DVD bo w Ultrabay jest karta graficzna. Cytuj
Vertisan Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Raczej w kieszeń od DVD bo w Ultrabay jest karta graficzna. Właśnie kieszeń z DVD jest w zatoce ultrabay, bo grafika jest dedykowana wmontowana Cytuj
Nieobecny Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 hmmm... sprawdzałeś? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Vertisan Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Tak, sam to udowodniłeś tymi filmami, wstawiasz a nawet nie wiesz co. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi