shaybeck Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Cześć, próbowałam już chyba wszystkiego, co przyszło mi do głowy aby rozwiązać swój problem jednak bezskutecznie dlatego liczę na Waszą pomoc Wczoraj zainstalowałam Windows 8.1 Pro x64 (wcześniej korzystałam z Windows 7 Ultimate x64). Pokazał się problem z dźwiękiem - jest on pusty, trzeszczący. Reinstalacja sterowników (Realtek) nic nie pomogła, zainstalowałam ponownie system - również nic. Korzystam ze słuchawek SteelSeries Siberia v2, początkowo sądziłam, że to ich wina - sprawdziłam na laptopie (posiada wgrany Windows, z którego korzystałam wcześniej na swoim komputerze) i tam działają dobrze. Postawiłam na wirtualnej maszynie u siebie 7demkę i dźwięk jest również taki jaki powinien być (wykluczam zatem problemy ze sprzętem). Jest jeszcze coś, co mogłabym spróbować zrobić, aby dźwięk działał tak jak należy, czy konieczny będzie powrót do poprzedniego systemu? Z góry dzięki wielkie za pomoc, Pozdrawiam! Cytuj
slawektor Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Zainstalowałaś odpowiednią wersję sterowników, jaka to płyta? Cytuj
shaybeck Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Tak, sterowniki były dobre. Płyta: Gigabyte GA-B85M-D3H Cytuj
slawektor Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Brałaś sterowniki z strony producenta? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
shaybeck Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Tak, ale niestety nie poprawiło to jakości dźwięku. Cytuj
joe1993 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2015 Może ze strony realteaka pobrać ? Też na giabyte tak miałem i przeorałem tyle sterów i pomogły te ze strony realteaka Cytuj
slawektor Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2015 Być może. Właśnie patrzę na stronie producenta. Obojętnie do jakiego systemu, wersja jest ta sama. Kiedyś jeszcze Gigabyte dawał do sterowników dzwięku jakąś poprawkę Microsoftu, właśnie szukam. Edit: Ta poprawka dotyczyła Windows XP( aktualizacja UAA (Universal Audio Architecture)KB888111. Może zobaczyć na tych, to najnowsze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
shaybeck Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2015 Może ze strony realteaka pobrać ? Też na giabyte tak miałem i przeorałem tyle sterów i pomogły te ze strony realteaka Próbowałam chyba ze wszystkich dostępnych źródeł ściągnąć sterowniki, ale tak jak @slawektor napisał - wersja jest ta sama więc nie ma zupełnej różnicy. Właśnie ściągam to co podlinkowałeś, miejmy nadzieję, że pomoże. // Niestety nadal jest to samo... Chyba nie pozostaje mi nic innego, jak wrócić do poprzedniego systemu. Jeszcze trochę pokombinuje, ale wątpię już że uda mi się to ogarnąć. Dzięki wszystkim za chęci pomocy. Cytuj
joe1993 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2015 Czy nie specjalnie tak robią .. Idzie już włosy rwać Chybaa tak .. By user się narobił ,nawkur***ł i tyle . Cytuj
shaybeck Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2015 Czy nie specjalnie tak robią .. Idzie już włosy rwać Chybaa tak .. By user się narobił ,nawkur***ł i tyle . Nie pytaj jakiego miałam wczoraj nerwa Wszystko już ogarnięte, poinstalowałam większość rzeczy, ściągnęłam gry itd, odpalam CS'a i... yyy, co jest z dźwiękiem? Niestety Cytuj
joe1993 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2015 My mamy sie o to martwić ? Haha .. Gratuluję im wyboru .. Napisz do wodza gigabyte i niech rozmyśla co masz robić .. A nie ,tyle czasu bimbasz nad dźwiękiem i sie ryją z tego ... Masakra .. Z ich nieroboty mamy takie pier****ne wypały z piecem Cytuj
dziasti59 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Mam ten sam problem zeby nie ten dzwiek to bym siedzial na windows 8.1 ,atak musialem zmienic na windows 7 i jest zero problemu a szkoda Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi