Skocz do zawartości
  • 0

Windows 10 Technical Preview for phones

Pytanie

Opublikowano

System Windows 10 Technical Preview dla telefonów nadchodzi. Dzisiaj!
Podgrzewanie napięcia zagadkami: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Przed chwilą opublikowano Na Twitterze:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

9550192i.PNG

9613509t.PNG

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Na 535 możesz chyba wymusić instalację 8.1 GDR2.

nie wiem nie będę próbował, jeśli się nie znam :)

• 0
Opublikowano

Bardzo prosto - musisz mieć wersję systemu wyższą niż 8.10.14219, instalujesz appkę Windows Insider, logujesz się swoimi danymi z Insidera, potem Get preview builds, jeśli pojawi ci się tylko 'Insider Fast' oznacza to, że najpierw zainstaluje Ci się GDR2 - potwierdzasz wszystko i przystępujesz do pobierania update. W trakcie pobierania odinstalowujesz aplikację Windows Insider, w przeciwnym wypadku pobierze Ci się później Windows 10. (Jeśli masz dwie opcje - Insider Fast i Slow - nie klikaj dalaj, bo od razu zainstaluje się Windows 10). Ja tym sposobem mam GDR2 na 520 :)

• 0
Opublikowano

Bardzo prosto - musisz mieć wersję systemu wyższą niż 8.10.14219, instalujesz appkę Windows Insider, logujesz się swoimi danymi z Insidera, potem Get preview builds, jeśli pojawi ci się tylko 'Insider Fast' oznacza to, że najpierw zainstaluje Ci się GDR2 - potwierdzasz wszystko i przystępujesz do pobierania update. W trakcie pobierania odinstalowujesz aplikację Windows Insider, w przeciwnym wypadku pobierze Ci się później Windows 10. (Jeśli masz dwie opcje - Insider Fast i Slow - nie klikaj dalaj, bo od razu zainstaluje się Windows 10). Ja tym sposobem mam GDR2 na 520 :)

o popatrz no to mogę spróbować dzięki za wyjaśnienie :)

• 0
Opublikowano

Postawione na Lumii 720 i 435

Co mogę powiedzieć jest to jeszcze Beta więc szału nie ma, du*y nie urywa. Lumia 435 trochę lepiej działa na W10 niż 720, spytasz dlaczego. Proste L720 ma jakieś dziwne krzaki oO Często się zwiesza i pomaga tylko poczekać aż bateria padnie bo inaczej telefon się nie chce odblokować :| Ale to mój telefon z innymi może nie ma problemu. O dziwo W10 na tańszej Lumii działa znakomicie, ani jednej zwieszki czy czegokolwiek :D Także trzeba czekać na pełną wersję systemu ;)

Edit#1: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]może dlatego na L720 lipnie działa ?

• 0
Opublikowano

razor

nie chcę Cię straszyć ale oblookaj to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
ogółem jest to wiadomość dla wszystkich którzy chcą instalować W10 na Lumii 520, 525 i 526

• 0
Opublikowano

To failowało na starszych kompilacjach :) Mam 10 od samego początku, od pierwszej nieoficjalnej instalowanej niggerskimi metodami i ani razu nic się nie posypało :) Raz przywracałem do 8.1 - WPRT nie dało rady, NCS również, ale konsolowych thor2 z plikiem .ffu z 8.1 ruszył i miałem nawet GDR2. Długo nie wytrzymałem bez testowania nowinek i znowu jadę na 10 ;)

Dzięki takim zabawom znam bardzo dobrze WP i umiem sobie wszystko naprawić :) więc jakby ktoś miał jakieś problemy z mobilnym Kaflem - chętnie pomogę :)

• 0
Opublikowano

Build 10149 dostępny w szybkim pierścieniu
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Więcej informacji: blogs.windows.com/bloggingwindows/2015/06/25/announcing-windows-10-mobile-insider-preview-build-10149/
Możliwość przejścia z 10136 oraz 10080.