sanzo Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam. Posiadam Laptopa Lenovo G50-30 z Win8. Padł mi dysk niestety. W biosie napisane jest że jest to wersja Windows Pro. Stosując się do tematów już istniejących ściągnąłem instalkę win 8.1 pro i próbowałem ją zainstalować. Niestety automatycznie nie pobiera mi instalacja klucza z biosu. No to zainstalowałem system na kluczu KMS. Po zainstalowaniu systemu użyłem programu pkeyuibx_v1.4.9z do odzyskania klucza z biosu zaznaczyłem opcje MSDM i na stronie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]sprawdziłem poprawność klucza do wersji. No i niestety ale mój klucz z biosa nie pasuje do żadnej wersji. Ktoś miał takie problemy? Cytuj
masset Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Jesteś pewny ze miałeś win8 PRO ,ja mam w moim lenovo Windowsa 8.1 z BING .a i czy masz go na gwarancji? Cytuj
masset Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Możesz jeszcze zadzwonić do producenta poprośić o płytki rercovery w lenovo jest za free Cytuj
sanzo Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 dzwoniłem do MS o jakąś informację, podałem im mój klucz i twierdzą właśnie że to niby jest wersja z bing. Niestety ich wiedza na ten temat jest milczeniem. Proponują odnieść się do forum niezależnych oni nic na ten temat nie mogą powiedzieć. Lenovo: dziś dzwoniłem do nich, recovery może i by mi wysłali ale niestety ja kupiłem go jak pracowałem w niemczech i każą się kontaktować z supportem u nich Cytuj
slawektor Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Zobacz czy da Ci pobrać po wpisaniu klucza. To oficjalna strona Microsoftu. Jeśli zakupiono system Windows 8.1 lub Windows 8, system Windows można pobrać i zainstalować na tej stronie za pośrednictwem klucza produktu. Dostępne są opcje instalowania systemu Windows teraz lub później albo przy użyciu nośnika utworzonego z pliku ISO. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Lub: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Ten Lenovo na 99,9% będzie z wersją Bing i taki system musisz pobrać i zainstalować. Cytuj
masset Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]polecam przerabiałem to z bing Cytuj
masset Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Wgrywanie z płyt rercovery mi trwało 5 godzin a moda od [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] około 30 min i gotowe Cytuj
kamil246 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 Spróbuj odczytać klucz przez programik get_win8key, miałem tak, że różne programy pokazywały mi klucz wpisany do systemu a nie do biosu, natomiast get_win8key działa dobrze u mnie i u kolegi wiec możesz spróbować tym, a wersję systemu przypisanego do klucza sprawdzałem przez program The Ultimate PID Checker (dla bezpieczeństwa wyłączyłem internet). Cytuj
sanzo Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 Zobacz czy da Ci pobrać po wpisaniu klucza. To oficjalna strona Microsoftu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Lub: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To już przerabiałem na samym początku niestety klucz nie pasuje. Ale mimo wszystko jest to napewno dobra metoda dla tych co mają pełną wersję systemu. To jest niestety laptop za 1tys. więc polecieli po taniości. Nawet wsparcia ze strony MS do tego nie ma. Jutro jak mi starczy siły na ten sprzęt to spróbuje wersję z bing z linka od masseta. Cytuj
Gość Jakub.K Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 Wiec tak napewno miałem 8 Pro a nie 8,1 Pro. Lub wersje Core okorojona. Wiec tak instalujesz pobierasz najlepiej windoiws 8.1 16 w jednym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wywalasz z obrazu ei.cfg i klucz automatycznie pobierze do danej wersji. Testowałem u brata na delu. Ma wersje 8 RTM core 64 bit. instalujesz aktywujesz poprzez aktywacje telefoniczna. Klucz dostaniesz SMS ten od aktywacji . Ten klucz zachowaj. Instalujesz 8.1 core na dowolnym kluczu i aktywujesz go kluczem z 8.1 ten z aktywacji. Pozdrawiam. Cytuj
sanzo Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 OK. Udało się wersja z bing ruszyła ze skasowanym ei.cfg [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dziękuje wszystkim za pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi