yunzhi Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Cześć, Po spróbowaniu kilku wyszukiwań na forum, tylko tu znalazłem powiązaną treść, ale jedynie zasygnalizowaną : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](post 4 od góry). Moje pytanie jest chyba takie: czy w Windows 8.1 w ogóle zrezygnowano ze zdalnego dostępu? Znalazłem m.in. takie coś: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- czy można wnioskować j.w.? W spisie usług w zarządzaniu nie mam w ogóle tych, które są uruchamiane plikami: rasman i rasauto. A może to jednak zależy od modyfikacji? [(ok., dobra, powiem jaką mam, tę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ... bo była najmniejsza, mniejsza niż Wasze, a ja się dopiero przesiadam z XP i wiadomo, przez całe lata się nie przesiadało, m.in. z myślą o zasobożerności, teraz że tak powiem "nawracam się" z fałszywej wiary i wiem, że już dawno trzeba było XPka zostawić , no ale nadal jest tak, że IE, czy WMP, czy defendery albo coś, to nie ja dzięki (np. szukam "best antivirus" po sieci i wychodzi że ten chiński 360 jest spox i po co mi defender, itd. itd. ; w Waszych modyfikacjach chyba więcej zostało niż u tej, co ją wziąłem, ale właśnie .... gdy poprosiłem o komentarze w tamtym poście, to właśnie chodziło mi o to, żeby np. ktoś z doświadczenia powiedział, z czego warto a z czego nie, rezygnować w kompilacji Win 8 ... jakie są granice odchudzania ... itp.)][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi (sugestie, krytyki że jednak trzeba wziąć od Was spring edition (a wezmę, a co, jak mi się ta co teraz przestanie podobać, to pewnie że wezmę), ... itd.) Cytuj
VACek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Jeśli przesiadasz sie z XP to lepiej na win7, bo win8.1 to raczej system dla ludzi o mocnych nerwach Mi w oryginalnym w8.1 zdalne sterowanie działało. Cytuj
yunzhi Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Jeszcze pomyślę nad 7ką (mam takie coś: Windows 7 SP1 x64 Clean Final 1.5gb [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) ale tymczasem ... .... INSTALUJĘ 8.1 SPRING PROJECT od WINCLUB ... nie rozwiązałem problemu z modemem dla wersji 8.1 mrBeckham (1,49gb)(tnttorrent) ... (a parę godzin szukałem po przeróżnych tropach) ... Za jakiś czas dorzucę koment (czyli głównie, czy modem i te tam różne usługi .. działa) Cytuj
VACek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Jeszcze pomyślę nad 7ką (mam takie coś: Windows 7 SP1 x64 Clean Final 1.5gb [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) ale tymczasem ... .... INSTALUJĘ 8.1 SPRING PROJECT od WINCLUB ... nie rozwiązałem problemu z modemem dla wersji 8.1 mrBeckham (1,49gb)(tnttorrent) ... (a parę godzin szukałem po przeróżnych tropach) ... Za jakiś czas dorzucę koment (czyli głównie, czy modem i te tam różne usługi .. działa) Pamiętaj że modowańce są zawsze okrojone i autor moda robi win pod własne widzi misie, zainstaluj win 7 i sie przekonasz albo win8.1 czysty w którym jest sklep i wiele innych funkcji czego nie znajdziesz w modzie. Cytuj
yunzhi Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ok. Działa i tyle. heh. Czyli po prostu w tamtej wersji alternatywnej wobec tu promowanych przycięto za dużo jak dla takiej sytuacji jak moja. Zatem ... dzięki twórcy/om (?) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]... bo teraz korzystam i na razie na trochę zostanę ... i chyba .. temat do zamknięcia i archiwum, czy coś Pozdrawiam! p.s. @kolek: ... Dzięki za radę. Obecnie może potestuję 8.1 przez pewien czas i jeśli będę miał w czymś dyskomfort narastający, to rzeczywiście sprawdzę 7kę ... (dla konkretu dopowiem, że chodzi o starszego lapka asus n53sv z i5) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi