jacokolwiek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Witam, jakiś czas temu zakupiłem nowego laptopa do gier lenovo plus CD z systemem Windows 8.1 64 bit . Po graniu w Medal Of Honor Warfighter wyskakiwał błąd - za mało pamięci Ram. Sądziłem ,że to wada laptopa (bo miał 8 gb ramu) i w sklepie powiedzieli ,że wymienią mi sprzęt bez problemu. Zakupiłem kolejnego a obsługa Microsoft zdjęła klucz z oddanego i przypisała do nowego msi - ku mojemu zdziwieniu problem znów się pokazał - za mało pamięci ram. Po telefonie do Microsoftu i tygodniu czekania stwierdzono że nie znają przyczyny błędu między tą konkretną grą a Windows 8.1 . Tak więc wróciłem do mojego starego systemu Win 7 a ósemka leży w szufladzieMoje pytanie - czy i w jakiej cenie mogę sprzedać Windows 8.1 oraz czy ewentualny nabywca będzie mógł przypisać klucz do swojego komputera skoro mi wcześniej się udało ? Cytuj
crimson Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 @ jacokolwiek Jak się znajdą chętni do kupienia to goń!! Cytuj
jacokolwiek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Nie chodzi mi o to czy się znajdą. To jak wiadomo kwestia ceny. Pytałem raczej czy mnie nikt nie będzie ganiał bo jak pisałem system był aktywowany na moim laptopie - a nie znam się tak dokładnie i nie mam ochoty wprowadzić kogoś na minę. Cytuj
Arkovianin Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Przeczytaj Licencje to będziesz wiedział Cytuj
crimson Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 @ jacokolwiek Wpisz sobie klucz produktu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zobacz co za licencję posiadasz. Podejrzewam, że skoro była kupiona z lapkiem to jest nie do sprzedania, ale mogę się mylić. Cytuj
jacokolwiek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Windowsa kupiłem osobno jako oddzielne DVD -tak mam również na fakturze. Na płycie widnieje napis Windows 8.1Wersja 64 bit - na naklejce "FOR OEM SOFTWARE" Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 OEM - czyli nie możesz odsprzedać - przypisany do konkretnej płyty głównej. Tylko Win 8 był wyjątkiem - można było przenosić system na inny sprzęt. Cytuj
Gość Jakub.K Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Windowsa kupiłem osobno jako oddzielne DVD -tak mam również na fakturze. Na płycie widnieje napis Windows 8.1Wersja 64 bit - na naklejce "FOR OEM SOFTWARE" Po pierwsze to na 8.1 działa medal of honor warfighter. Po drugie podaj pełna specyfikacje laptopa numer seryjny Wszystko co jest z tyłu na nalepce. Problem tutaj leży oczywiście z braku określonych bibliotek: Medal of honor oraz każde nowe gry potrzebują bibliotek: Visual Basic Redistrubuable wersja AIO wszystkie link tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po drugie netframework 4.5.2 Po trzecie aktualnych sterowników wgranych od kart graficznych nvidia ati oraz tych zintegrowanych. Oczywiście pozostałych też. Aktualnego directx wersja sieciowa jest najlepsza: Do tych wszystkich rzeczy masz tu obraz iso z tego forum z tym wszystkim: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zrób tak sprawdź co pisze na 8.1 w fakturze VAT jak taka masz. Jak sprawdzisz jaka to wersja bo pewnie masz CORE 64 na 100 procent. Pobierzesz iso 64 bitowe wypalisz na pena programem RUFUS zainstalujesz ponownie, no chyba że to co wyżej napisałem zadziała. Jak będziesz miał pytania to chętnie napisze i prześle rozwiązanie tutaj szczegułowo. Systemu nie sprzedawaj. Cytuj
jacokolwiek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 OK dzięki za odpowiedź. Co do gry - po wgraniu 8.1 z dvd zaktualizowałem wszystkie sterowniki a w szczególności zadbałem o NVIDIę. Po drugie C++ zawarte jest w samej instalacji Medal of Honor Warfighter. Niestety zarówno na Lenovo Y510p jak i na kolejnym wymienionym laptopie (mam go teraz ) msi g60 2OE 10GB RAM plus SSD 128 problem ten sam - wywalało z gry i błąd "za mało pamięci RAM. Używam teraz Win 7 Home Premium i wszystko chodzi normalnie. Masz jakiś pomysł ? p.s Zastanawiałem się nad tymi paczkami C++ już wcześniej. Jednak czy nie jest tak ,że każdy program ma swój pakiet? Mam tak np w samej grze lub w niektórych sterownikach - mają swoje C++. Jak kiedyś zainstalowałem taką paczkę to miałem po kilka wersji z każdej wersji - np 6x C++ 2008 64bity i 6x C++2008 32bity..... Directx - tu podobno jest już częścią integralną Win 8.1 No i co do pobierania obrazu - czemu miałbym pobierać i wypalać 8.1 skoro mam własną oryginalną płytę którą zawsze mogę odpalić jako instalator systemu oraz zaktualizować sam system w opcji windows update...??? Dzięki za odpowiedź i pomoc. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 W Win 8.1 x64 musisz zainstalować DX9.0c, uaktywnić we funkcjach NET 3.5 oraz pobrać do tego aktualizacje, zainstalować najnowszy pakiet bibliotek VC++ 2005-2013 w wersjach x86 i x64 - jesli masz to wszystko, to juz nie instalujesz z grami czy programami żadnego takiego składnika. Cytuj
Gość Jakub.K Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 W Win 8.1 x64 musisz zainstalować DX9.0c, uaktywnić we funkcjach NET 3.5 oraz pobrać do tego aktualizacje, zainstalować najnowszy pakiet bibliotek VC++ 2005-2013 w wersjach x86 i x64 - jesli masz to wszystko, to juz nie instalujesz z grami czy programami żadnego takiego składnika. Nie musi bo obraz ISO od Mr.T co mu wysłałem mają wszystko. Wszystkie biblio, directx , Visual Basic Wszystko działa no i łaty na styczeń 2015 Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tak na marginesie u Mr.T nie ma żadnych bibliotek VC++ w obrazach: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Jakub.K Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tak na marginesie u Mr.T nie ma żadnych bibliotek VC++ w obrazach: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak na marginesie to sie mylisz bo ja po zainstalowaniu świeżaka 7 pro i 8.1 pro mam Visual Basic 2012 i 2013 więc to mi wytłumacz:D :DP Będzie sie kłucił , sprawdzałęm nawet obrazy maja aktualny directx 9.0c bo wersja web sieciowa sprawdzałem i pisze że nie potrzeba. Tak samo Netframework 4.5.2 nie potrzeba. Cytuj
jacokolwiek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ok Panowie. Będę więc wielce wdzięczny za taką informację : 1. Czy mogę zaktualizować mój Win 8.1 z dvd przez windows update aby mieć wszystkie wyżej wymienione składniki ? - jeśli nie proszę o link. 2.Jak jest z tymi VC++ ? Jak nawet sciągnę paczkę podaną wyżej to gra i tak instaluje własną - nie da się wyłączyć - to mam starszą wersję poźniej odinstalować? 3. Właśnie zainstalowałem świeży Win 7 z Net Framework 4.5.1(polski) a update znalazł 4.5.2 - zainstalowałem i czy 4.5.1 mam usunąć? Chętnie wrócę do 8.1 skoro już zapłaciłem ale chciałbym mieć pewność( jak i źródło ewentualnego pobrania) ,że mam wszelkie wsparcie software - i wtedy może gra pójdzie - a gram od 2 lat i jestem naprawdę w to dobry [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tak na marginesie to sie mylisz bo ja po zainstalowaniu świeżaka 7 pro i 8.1 pro mam Visual Basic 2012 i 2013 więc to mi wytłumacz:D :DP Będzie sie kłucił , sprawdzałęm nawet obrazy maja aktualny directx 9.0c bo wersja web sieciowa sprawdzałem i pisze że nie potrzeba. Tak samo Netframework 4.5.2 nie potrzeba. @adam.makski - a umiesz czytać ze zrozumieniem? - jesli tak to wskaż gdzie w tym opisie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]wystepują jakiekolwiek biblioteki VC++ NET 4.5.2 - WU obecnie samo pobiera do Win 8.1 - poprawki KB2934520 + KB2934512 i Mr.T ma to w obrazie tak samo jak DX9.0c - zgodnie z opisem. Tak więc zanim coś napiszesz to się zastanów co! @jacokolwiek 1. DX i VC++ nie pobierzesz przez WU 2. Tam gdzie można nie instaluj z żadnym programem czy grą bibliotek VC++ i DX skoro masz najnowsze - nie zawsze można pominąć tą opcję - niestety robi to bałagan w systemie - co jakiś czas ewentualnie znowu najnowsza wersję zainstalujesz. 3. NET 4.5.2 zastepuje 4.5.1 i 4.5 i 4.0 - nie potrzeba go odinstalowywać bo został zastąpiony przez nowszy. Cytuj
jacokolwiek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ok wiem więcej ale 1. w odinstaluj (dodałem załącznik jpg) mam 2 wersje framework oraz kilka vc++ - te starsze odinstalować? Teraz instaluje mi się gra i za chwilkę będę miał kolejne VC++.... 2. Skąd zawsze pobierać te paczki VC++ oraz najnowszy dx? Zarówno dla 7 jak i 8.1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Jakub.K Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ok wiem więcej ale 1. w odinstaluj (dodałem załącznik jpg) mam 2 wersje framework oraz kilka vc++ - te starsze odinstalować? Teraz instaluje mi się gra i za chwilkę będę miał kolejne VC++.... 2. Skąd zawsze pobierać te paczki VC++ oraz najnowszy dx? Zarówno dla 7 jak i 8.1 Zrób tak: 1.) Pobierz i zaisntaluj program: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zainstaluj. I tak Wszystko co masz w tych punktach poniżej prócz directx musisz wywalić tym programem. Przy odinstalowaniu programu jak go uruchomisz to wybierasz metodę zaawansowana i zaznaczasz jak coś znajdzie wszystkie pliki i klikasz na usuń i tak dalej. Bo każdy program ma jakieś resztki więc lepiej czyścić wszystko. 2.) Pobierz biblioteki: A.) VisualBasic Redistrubuable paczka mega wszystko ma: Link do pobrania tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] B.) Netframework 4.5.2 wersja sieciowa : Link tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] C.) Directx 9.0c wersja sieciowa: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Link tutaj : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wszystko działa na 200% a jeżeli nie to pobierasz ISO nowe Link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Program do botowalnego pendrive Link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Poradnik jak robić bootowalnego pedrive : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak byś miał watpliwości to mam ta gre i klienta orygin. Wszystko chodzi. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 @jacokolwiek - tu masz zawsze najnowsze biblioteki VC++ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - ty masz w tym screenie już je zainstalowane, nie ma tam żadnych przestarzałych. tu masz DX sieciowy i jego co jakiś czas użyj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] NET 4.5.2 masz zainstalowany, a ten NET 4.5.1 ze screena to langpack - trzeba go zaktualizować do wersji NET 4.5.2: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalator NET 4.5.2 jest identyczny dla Vista, Win 7, Win 8, Win 8.1 - z tym że do Win 8.1 mozna pobrać przez WU w wyżej wymienionych 2 poprawkach(net + lang). Tu masz NET 4.5.2 offline: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - link do langpacka offline juz podałem. Cytuj
Gość Jakub.K Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 @jacokolwiek - tu masz zawsze najnowsze biblioteki VC++ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - ty masz w tym screenie już je zainstalowane, nie ma tam żadnych przestarzałych. tu masz DX sieciowy i jego co jakiś czas użyj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] NET 4.5.2 masz zainstalowany, a ten NET 4.5.1 ze screena to langpack - trzeba go zaktualizować do wersji NET 4.5.2: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalator NET 4.5.2 jest identyczny dla Vista, Win 7, Win 8, Win 8.1 - z tym że do Win 8.1 mozna pobrać przez WU w wyżej wymienionych 2 poprawkach(net + lang). Tu masz NET 4.5.2 offline: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - link do langpacka offline juz podałem. Wrzuciłęm mu szybciej i nie trzeba dawać spolszczenia. Bo sieciowa sama pobiera spolszczenie i aktualizuje:D) wiem bo sprawdzałem. Biblioteki mu też dałem:D Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 A na co koledze instalator sieciowy NET 4.5.2 skoro już ma zainstalowany? - potrzeba mu tylko langpacka. Cytuj
jacokolwiek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Bardzo Wam dziękuję. Póki co dzięki Wam zaktualizowałem dzisiejszą instalację Windows 7 a w weekend zainstaluje 8.1 i będę testował z grą po Waszych radach. Jeszcze jedno. Czy w takim razie bezpieczniej zostać przy instalacji z oryginalnej płyty 8.1 plus update z Waszych informacji ? p.s 2 Ja mam directx 11 - czy ten link sprawdza również pod katem dx 11? ps3 Mój nick w MOH Warfighter to Jacokolwiek - jak będziecie w grze dajcie znać ps4 Jeszcze raz wielkie dzięki za Waszą profesjonalną pomoc Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 DX sieciowy zaktualizuje ci co potrzeba. Jeśli użyjesz zaktualizowanego obrazu Win 8.1, czy jakiegokolwiek innego, to przeczytaj w opisie co zawiera. Cytuj
Gość Jakub.K Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Bardzo Wam dziękuję. Póki co dzięki Wam zaktualizowałem dzisiejszą instalację Windows 7 a w weekend zainstaluje 8.1 i będę testował z grą po Waszych radach. Jeszcze jedno. Czy w takim razie bezpieczniej zostać przy instalacji z oryginalnej płyty 8.1 plus update z Waszych informacji ? p.s 2 Ja mam directx 11 - czy ten link sprawdza również pod katem dx 11? ps3 Mój nick w MOH Warfighter to Jacokolwiek - jak będziecie w grze dajcie znać ps4 Jeszcze raz wielkie dzięki za Waszą profesjonalną pomoc Jak masz oryginalny system to pobierasz modyfikowana zaktualizowana wersję ta co ci podałem wersja x64 bit i tam masz wersje core wpisujesz klucz i aktywujesz internetem lub telefonicznie. Directx wersja sieciowa instalujesz i aktualizuje każda wersje Polecenie uruchom i w polu dxdiag i tam masz wersje directx Pozdrawiam Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tylko dxdiag pokaże że zainstalowany jest DX11, a nie pokaże czy jest DX9.0c. Cytuj
Gość Jakub.K Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tylko dxdiag pokaże że zainstalowany jest DX11, a nie pokaże czy jest DX9.0c. Wiem o tym. Ale windows 7 i 8.1 obsługują już nowsze wersje:D więc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi