Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć 

Laptop LENOVO G780

Intel Core i7-3612 QM

8G ramu 

dysk SSD

Dodaje screeny z programu CPUID CPU-Z

Komp do internetu i nie wymagających gier , trochę do programów graficznych  projektowych Sketchup, AutoCAD

Raczej Win 7 , modyfikacje .... 

Jestem też otwarty na sugestie jeśli chodzi o modyfikacje Upgrade  samego lapka 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Możliwy upgrade tego laptopa, to:

- wymiana procesora na szybszy np. i7 3630QM lub i7 3720QM - w mocniejsze bym nie szedł w tym laptopie

- rozbudowa pamięci RAM do 16GB (2x8) i przy okazji zmiana z DDR3 1,5V na DDR3L 1,35V z  jak najniższym CL np. 9

- dysk SSD już masz, jedynie możesz wymienić na większy, lepszy i nieco szybszy - jeśli takiego nie posiadasz

Opublikowano
1 godzinę temu, wiktorynek napisał:

Hmmm... chyba że jakaś nowa wersja nie działa na Win 7, bo starsze wersje świetnie działają nawet pod XP. :E

Też mi się tak wydaje ,  win 8? zdecydowanie NIE , miałem .... przez godzinę i wywaliłem 

6 godzin temu, wiktorynek napisał:

Możliwy upgrade tego laptopa, to:

- wymiana procesora na szybszy np. i7 3630QM lub i7 3720QM - w mocniejsze bym nie szedł w tym laptopie

- rozbudowa pamięci RAM do 16GB (2x8) i przy okazji zmiana z DDR3 1,5V na DDR3L 1,35V z  jak najniższym CL np. 9

- dysk SSD już masz, jedynie możesz wymienić na większy, lepszy i nieco szybszy - jeśli takiego nie posiadasz

procesora nie myślałem wymienić , ale ram ... mógłbyś podrzucić jakieś linki ( kiepsko orientuje się w ramach )? 

Opublikowano
Godzinę temu, Cerber85 napisał:

Też mi się tak wydaje ,  win 8? zdecydowanie NIE , miałem .... przez godzinę i wywaliłem 

procesora nie myślałem wymienić , ale ram ... mógłbyś podrzucić jakieś linki ( kiepsko orientuje się w ramach )? 

8.1 na takich sprzętach najlepiej chodzi xd a menu start można sobie wgrać normalne programem strt is back i explorer też ten z 7 

10 też daje rade jak się appx powywala albo wgra wersje ltsc 

z seven to te możesz instalować 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie