Cerber85 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Cześć Laptop LENOVO G780 Intel Core i7-3612 QM 8G ramu dysk SSD Dodaje screeny z programu CPUID CPU-Z Komp do internetu i nie wymagających gier , trochę do programów graficznych projektowych Sketchup, AutoCAD Raczej Win 7 , modyfikacje .... Jestem też otwarty na sugestie jeśli chodzi o modyfikacje Upgrade samego lapka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Nieobecny Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Możliwy upgrade tego laptopa, to: - wymiana procesora na szybszy np. i7 3630QM lub i7 3720QM - w mocniejsze bym nie szedł w tym laptopie - rozbudowa pamięci RAM do 16GB (2x8) i przy okazji zmiana z DDR3 1,5V na DDR3L 1,35V z jak najniższym CL np. 9 - dysk SSD już masz, jedynie możesz wymienić na większy, lepszy i nieco szybszy - jeśli takiego nie posiadasz
jarexpol Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 12 godzin temu, Cerber85 napisał: do programów graficznych projektowych Sketchup, AutoCAD Tu chyba Win 7 może sobie nie poradzić.
VACek Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Na tą konfigurację windows 8.1 będzie strzałem w 10
Nieobecny Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 2 godziny temu, jarexpol napisał: Tu chyba Win 7 może sobie nie poradzić. Hmmm... chyba że jakaś nowa wersja nie działa na Win 7, bo starsze wersje świetnie działają nawet pod XP.
Cerber85 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 1 godzinę temu, wiktorynek napisał: Hmmm... chyba że jakaś nowa wersja nie działa na Win 7, bo starsze wersje świetnie działają nawet pod XP. Też mi się tak wydaje , win 8? zdecydowanie NIE , miałem .... przez godzinę i wywaliłem 6 godzin temu, wiktorynek napisał: Możliwy upgrade tego laptopa, to: - wymiana procesora na szybszy np. i7 3630QM lub i7 3720QM - w mocniejsze bym nie szedł w tym laptopie - rozbudowa pamięci RAM do 16GB (2x8) i przy okazji zmiana z DDR3 1,5V na DDR3L 1,35V z jak najniższym CL np. 9 - dysk SSD już masz, jedynie możesz wymienić na większy, lepszy i nieco szybszy - jeśli takiego nie posiadasz procesora nie myślałem wymienić , ale ram ... mógłbyś podrzucić jakieś linki ( kiepsko orientuje się w ramach )?
VACek Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Godzinę temu, Cerber85 napisał: win 8? zdecydowanie NIE , miałem .... przez godzinę i wywaliłem Miałeś 8 czy 8.1 ?
C9S Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Godzinę temu, Cerber85 napisał: Też mi się tak wydaje , win 8? zdecydowanie NIE , miałem .... przez godzinę i wywaliłem procesora nie myślałem wymienić , ale ram ... mógłbyś podrzucić jakieś linki ( kiepsko orientuje się w ramach )? 8.1 na takich sprzętach najlepiej chodzi xd a menu start można sobie wgrać normalne programem strt is back i explorer też ten z 7 10 też daje rade jak się appx powywala albo wgra wersje ltsc z seven to te możesz instalować
Nieobecny Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 @Cerber85 - DDR3L 1,35V 1600MHz - dwie równe kości po 8GB każda. CL11 to standard, lepsze, ale droższe mają CL10 lub CL9.
C9S Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 co do systemu to tu masz fajne 8.1 z menu z 7 VACek lubi to
Rekomendowane odpowiedzi