ZenekTZN Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Witam, poszukuje w miarę lekkiego systemu do laptopa, od nowości mia Win 7 Home Premium SP1 32bit , obecnie nawet na w miarę świeżym muli. Lenovo G550 Procesor Intel Core 2 Duo T6600 2.20GHZ RAM 3 GB Grafika NVIDIA GF G210M Dysk HDD 2 partycje C 252GB oraz D 30,2 GB Laptop potrzebny do przeglądania poczty, stron typu allegro i YouTuBe Proszę o pomoc w doborze.
Widzior Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Na gorszym złomie z 2GB RAMu mam Win7 Pro 32bit i chodzi jak przecinak, ale podstawa to dysk SSD. Dosłownie 2 dni temu mój złomek dostał taki upgrade, więc wiem co mówię. I niestety mam tylko SATA1, więc niby lipa, a różnica i tak jest kosmiczna w porównaniu do HDD. Używam tej wersji, i nie aktualizuję jej na złomkach (drugi link jest aktywny) -
Nieobecny Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Jak przedmówca - dysk SSD ożywi tego laptopa. 3GB RAM w zupełności wystarczy do systemu 32-bitowego. W przypadku zmiany na system x64 obowiązkowo 4GB RAM. Ja zaproponuje jeszcze wymianę procesora na szybszy. Jeśli chcesz poznać możliwości, to daj screen z CPU-z z zakładki Motherboard - muszę znać chipset.
Rekomendowane odpowiedzi