krzysiu.gow Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Witajcie moi Drodzy! Całkiem niedawno udało mi się kupić na promce Acer AN515-54 || NH.Q5BEP.06E. Pewnego dnia postanowiłem go przetrzeć suchą szmatką z mikrofibry i moim oczom ukazało się zdziwienie. W okolicach klawiszy (k, l, <, >, ?) zauważyłem łuszczący się i odpadający lakier. Laptopa używam z najwyższą starannością. Będę musiał zgłosić reklamacje. Jak myślicie zrobić to przez Acer czy Xkom, gdzie go kupiłem. Lepiej skorzystać z gwarancji czy z niezgodności towaru z umową, żeby jak najlepiej na tym wyjść. Czy miał ktoś z was podobny problem? Z góry dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Łuszczenie lakieru powiadasz ... a ja tu widzę ewidentnie przygrzaną od CPU/GPU klawiaturkę. Wymiana lub jeśli jest możliwość to zwrot bo jak fama niesie to jeden wielki "piecyk" z tego lapka Cytuj
piosylant Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 CPU/GPU raczej nie ma przy tych klawiszach, ale jak najbardziej może się tam znajdować jakiś układ sterowania zasilaniem. Reklamacja - najpierw sklep. Jeśli w sklepie będą marudzić, wtedy prosto do Acera dodając info o zachowaniu sklepu. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Acer Nitro 5 to bubel jakich mało. Przegrzewa się totalnie. Jak się uda, to oddaj z tytułu niezgodności z umową. Pojawi się jednak inny problem - co kupić za oddaną kasę lub jak dadzą Tobie wybór innego laptopa? Wszystko w tej cenie, to shit. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi