gruchatocioya Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 Chciałbym dobrać odpowiedni system pod mojego kompa. (Windows 10 Pro) Parametry: - procesor: Ryzen 3 2200G - płyta główna: Gigabyte B450M S2H - RAM: Patriot 2x4GB 3000Mhz CL16 - Dysk: jakiś stary 500GB HDD Aktualnie posiadam modyfikacje od Pavlo. Chciałbym, aby nowy system nie miał śmieci typu xbox itp. Aby wyglądał ładnie i nie zużywał zbyt dużo Ram, ponieważ zintegrowana grafika i tak kradnie 2GB i zostaje mi 6GB pamięci
bison616 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 Masz na tyle dobry sprrzęt, że spokojnie możesz instalować standardowego win10x64. A co do ramu to apu bierze "DO" 2GB i robi to dynamicznie, chyba że w bios to zmnienisz. PS. Kup SSD
gruchatocioya Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 6 godzin temu, bison616 napisał: Masz na tyle dobry sprrzęt, że spokojnie możesz instalować standardowego win10x64. A co do ramu to apu bierze "DO" 2GB i robi to dynamicznie, chyba że w bios to zmnienisz. PS. Kup SSD Chodzi o to, że nie chcę standardowej wersji. Jestem przyzwyczajony do modyfikacji, bo zawsze miałem słabszy sprzęt. Poza tym za dużo śmieci tam jest. Ps. Dopiero co złożyłem tego kompa i aktualnie nie mam środków na zakup SSD, a chciałbym koniecznie M2 min 256GB, żeby było bez kabli.
jarexpol Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 Najlepiej od Prezesa, tu masz wybór. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I scrypt
gruchatocioya Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 2 godziny temu, jarexpol napisał: Najlepiej od Prezesa, tu masz wybór. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I scrypt a coś konkretnego byś polecił?
jarexpol Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 Ważne żebyś nie wychodził po za wersję 1809, im wyższa, tym coraz więcej wpisów na forum że coś tam nie chodzi. Skrypt wyłączy Ci resztę.
Rekomendowane odpowiedzi