zbych48 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 Od miesiąca użytkuję komputer Lenovo G700 z Windows 8. Od dzisiaj rano nie mogę uzyskać połączenia z internetem. Wszystko co wiem :system Windows 8.1 64 bitkomputer Lenovo G700router Cisco EPC3925dostawca VectraPo rozmowie z serwisem - u nich wszystko dobrze, wygląda jakby nie był włączony żaden program do internetu.Połączenie między komputerem a routerem poprzez WiFi działa. Inne komputery pracujące z tym routerem nie mają problemów. Spróbowałem poprzez kabel sieciowy i też nie łączy. Może ktoś wie co zmienić w ustawieniach komputera lub co sprawdzić. Cytuj
WinSxS Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 Korzystasz z proxy? Czy interfejs IPv4 jest poprawnie skonfigurowany (najlepiej na automatyczne)? Jakiej używasz przeglądarki? Cytuj
zbych48 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 przeglądarki Chrome i Firefox. Gdzie szukać pozostałych informacji ? Cytuj
WinSxS Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 Centrum sieci i udostępniania > Ethernet > Właściwości > Protokół internetowy IPv4 Cytuj
bartezp Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 z którego roku jest ten modem? sprawdz z tyłu na naklejce;) Miałem podobny problem - u nich wszystko ok , a u mnie netu nie ma a jak jest to na 1 dzien. Router jechał nonstop od ok 5 lat, okazało się, że miał przegrzane elementy. Żądaj wymiany. CISCO to raczej starszy typ routera, vectra udostępnia thomsony. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 Skoro inne kompy działają z tym ruterem to szukanie jego wady jest bezcelowe. Raczej konfiguracja rutera lub jakaś zmiana w systemie. Sprawdź w ustawieniach rutera rezerwację adresów IP, filtrowanie MAC, filtrowanie IP. Czy coś zmieniałeś istotnego w systemie przed zdarzeniem? Przeskanuj w poszukiwaniu wirusów. Aktualizowałeś z Win 8 na 8.1? - jeśli tak to czy zainstalowałeś sterowniki dedykowane Win 8.1 - te istotne są inne niż do Win 8. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi