Skocz do zawartości

Windows 8 i internet poprzez WiFi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od miesiąca użytkuję komputer Lenovo G700 z Windows 8.

Od dzisiaj rano nie mogę uzyskać połączenia z internetem.

Wszystko co wiem :
system Windows 8.1 64 bit
komputer Lenovo G700
router Cisco EPC3925
dostawca Vectra
Po rozmowie z serwisem - u nich wszystko dobrze, wygląda jakby nie był włączony żaden program do internetu.Połączenie między komputerem a routerem poprzez WiFi działa. Inne komputery pracujące z tym routerem nie mają problemów.

Spróbowałem poprzez kabel sieciowy i też nie łączy.

Może ktoś wie co zmienić w ustawieniach komputera lub co sprawdzić.

Opublikowano

z którego roku jest ten modem?

sprawdz z tyłu na naklejce;)

Miałem podobny problem - u nich wszystko ok , a u mnie netu nie ma a jak jest to na 1 dzien. Router jechał nonstop od ok 5 lat, okazało się, że miał przegrzane elementy. Żądaj wymiany. CISCO to raczej starszy typ routera, vectra udostępnia thomsony.

Opublikowano

Skoro inne kompy działają z tym ruterem to szukanie jego wady jest bezcelowe. Raczej konfiguracja rutera lub jakaś zmiana w systemie. Sprawdź w ustawieniach rutera rezerwację adresów IP, filtrowanie MAC, filtrowanie IP. Czy coś zmieniałeś istotnego w systemie przed zdarzeniem? Przeskanuj w poszukiwaniu wirusów. Aktualizowałeś z Win 8 na 8.1? - jeśli tak to czy zainstalowałeś sterowniki dedykowane Win 8.1 - te istotne są inne niż do Win 8.