djgixer Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Witam, od dłuższego czasu bujam się po forach, poradnikach, filmikach na yt o podkręcaniu (overclocking) itd. Niestety nic nie ma zadowalającego efektu. Po tym jak dzisiaj po świeżym formacie komputer znowu zaczął się zacinać, pomyślałem że to może nie wina komputera, lecz mojego braku jakiegokolwiek doświadczenia i umiejętności. Po krótce, nie gram w wymagające gry i nie oczekuje bóg wie jakiej grafiki, wręcz moge grać na najniższych ustawieniach i tylko i wyłącznie do tego używam komputera. 1. Proszę o pomoc w wyborze odpowiedniego systemu. 2. Czy jestem w stanie podkręcić coś z moich podzespołów aby wykrzesać jak maksimum fps 3. Co po kolei robić po instalacji? Od zawsze instalowałem program driver booster i on mnie "wyręczał" w instalacji sterowników, może to był błąd? Chce aby system był naprawdę szybki 4. NIE zamierzam inwestować w ten sprzęt ani 1zł Gry w które gram to tylko i wyłącznie PUBG Lite, RFactor, Arma 2 oraz Arma3 oraz nareszcie chciałbym spróbować GTA V, lecz 100gb pobierania abym sie rozczarował jakoś mnie nie przekonuje. Gigabyte B150M-DS3H F22 Intel Pentium CPU G4400 3.30GHZ Pamięć RAM 4GB NVIDIA GeForce GT 1030 Dysk HDD 150GB Dysk HDD 250GB
VACek Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 25 minut temu, djgixer napisał: Niestety nic nie ma zadowalającego efektu. Po tym jak dzisiaj po świeżym formacie komputer znowu zaczął się zacinać, pomyślałem że to może nie wina komputera, lecz mojego braku jakiegokolwiek doświadczenia i umiejętności. Brak SSD i wszystko jasne
djgixer Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 56 minut temu, M4T napisał: Brak SSD i wszystko jasne Podejrzewam że dość ożywiłoby to działanie sprzętu, ale gry typu Arma 2 na taką specyfikacje to serio nie powinien być problem.
VACek Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Teraz, djgixer napisał: Podejrzewam że dość ożywiłoby to działanie sprzętu, ale gry typu Arma 2 na taką specyfikacje to serio nie powinien być problem. Ten CPU to lekko mówiąc padaka bez jakiejkolwiek możliwości OC, ale mimo to do pełni szczęścia brakuje tu SSD i rozszerzenie ramu do przynajmniej 8gb. Jak widzisz w mojej sygnaturce sam posiadam starsze sprzęty i SSD jest niezastąpione, nie wyobrażam sobie mieć system na hdd.
djgixer Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Teraz, M4T napisał: Ten CPU to lekko mówiąc padaka bez jakiejkolwiek możliwości OC, ale mimo to do pełni szczęścia brakuje tu SSD i rozszerzenie ramu do przynajmniej 8gb. Jak widzisz w mojej sygnaturce sam posiadam starsze sprzęty i SSD jest niezastąpione, nie wyobrażam sobie mieć system na hdd. Doskonale rozumiem, ale tak jak już wspomniałem, nie zamierzał dołożyć nawet złotówki do tego sprzętu.
VACek Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 1 minutę temu, djgixer napisał: Doskonale rozumiem, ale tak jak już wspomniałem, nie zamierzał dołożyć nawet złotówki do tego sprzętu. A szkoda bo w sumie platforma jest całkiem spoko. Wsadzić tu i5, ssd na m.2, 16-32gb ramu i masz sprzęt na lata
razor1995 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 2 godziny temu, djgixer napisał: Chce aby system był naprawdę szybki Więc zainwestuj w dysk SSD. HDD i Pentium sparowany z 4GB RAM to za mało w 2020 roku. Żadne cudowne tweaki ani modyfikacje Windowsa tutaj nie pomogą. nudzija i VACek lubią to
djgixer Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 10 minut temu, razor1995 napisał: Więc zainwestuj w dysk SSD. HDD i Pentium sparowany z 4GB RAM to za mało w 2020 roku. Żadne cudowne tweaki ani modyfikacje Windowsa tutaj nie pomogą. Punkt 4. Prosze czytać ze zrozumieniem Pytałem tylko wybór systemu.
VACek Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 4 minuty temu, djgixer napisał: Punkt 4. Prosze czytać ze zrozumieniem Pytałem tylko wybór systemu. Nie ma takiego systemu co by ci pomógł na dłuższy czas
Malpa73 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Windows 8.1? na HDD i 4gb ram nawet sie nie pchaj w 10 nudzija lubi to
razor1995 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Punkt 4. Prosze czytać ze zrozumieniem [emoji4] Pytałem tylko wybór systemu.Proszę czytać ze zrozumieniem - żadne mody/tweaki/zaklęcia szamanów nie pomogą. Mod systemu nie przyspieszy ci dysku czy nie doda kolejnych 4GB RAM które „odmulą” ten sprzęt. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk nudzija i VACek lubią to
Gość Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 3 godziny temu, djgixer napisał: 2. Czy jestem w stanie podkręcić coś z moich podzespołów aby wykrzesać jak maksimum fps Podkręcić to możesz dziadkowi wąsa , a tu soków już dużo nie wyciśniesz . To tak jak byś chciał nalać paliwa lotniczego do Syrenki 105 i chciałbyś żeby udawała rakietę . 3 godziny temu, djgixer napisał: 4. NIE zamierzam inwestować w ten sprzęt ani 1zł No to dalej " jedziesz złomem " , kto nie smaruje ten nie jedzie . To Twoje niby " podkręcanie " to tylko lekka kosmetyka która w grach na pewno nie będzie widoczna . Można coś tam " pomieszać " ale szczytu K2 tym nie zdobędziesz .
djgixer Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Ludzie, ale przecież jasno napisałem, nie zamierzam nic zmieniać w sprzęcie, chce go zostawić tak jak jest i ewentualnie troche dopieścić bez wkładu finansowego, dlatego też zapytałem jaki system będzie najodpowiedniejszy (najlepiej coś dłubnięte) a tutaj od razu z ofensywą i poradami o zmianach sprzętu.. Jeżeli będę posiadał odpowiedni fundusz i chęć do usprawnienia komputera, to oczywiście skorzystam z waszych porad, ale narazie musze coś zrobić z tego co mam
VACek Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 7 minut temu, djgixer napisał: Ludzie, ale przecież jasno napisałem, nie zamierzam nic zmieniać w sprzęcie, chce go zostawić tak jak jest i ewentualnie troche dopieścić bez wkładu finansowego, dlatego też zapytałem jaki system będzie najodpowiedniejszy (najlepiej coś dłubnięte) a tutaj od razu z ofensywą i poradami o zmianach sprzętu.. Jeżeli będę posiadał odpowiedni fundusz i chęć do usprawnienia komputera, to oczywiście skorzystam z waszych porad, ale narazie musze coś zrobić z tego co mam Żaden system nie pomoże
razor1995 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Dobra.Jaki system? Dowolny, wedle preferencji. Masz wybór od Windows 7 przez 8.1 aż do Windows 10.Nie dziękuj, temat można zamknąć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
djgixer Opublikowano 26 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Dzięki za pomoc Mam nadzieje że zrozumieliście ironie. Dla szukających odpowiedzi WIN JG8.1 zdecydowanie miał to, czego potrzebowałem
VACek Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 30 minut temu, djgixer napisał: Dla szukających odpowiedzi WIN JG8.1 zdecydowanie miał to, czego potrzebowałem Na jak długo? na max miesiąc później znów wszystko zamuli razor1995 lubi to
Rekomendowane odpowiedzi