jkaw Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Witam Klubowiczów. Proszę o pomoc w następującej sprawie: Mam laptop Kiano Elegance 13.3 360 SPECYFIKACJA PROCESOR: Intel® Celeron® N3350 1.10–2.40 GHz KARTA GRAFICZNA: INTEL HD Graphics WYŚWIETLACZ: 13.3” IPS 1920 × 1080 PAMIĘĆ RAM: 4 GB DDR3 PAMIĘĆ WEWNĘTRZNA: 64 GB eMMC CZYTNIK KART PAMIĘCI: Karta MicroSD do 128 GB OBSŁUGA DYSKU SSD: Dysk SSD do 128 GB APARAT / KAMERA: Przód: 2 Mpx AKUMULATOR: Bateria 9000 mAh CZYTNIK LINII PAPILARNYCH: TAK ZŁĄCZA: Mini HDMI, USB 3.0×2, Micro SD, Mini Jack, Gniazdo ładowania, Blokada klawiatury WI-FI: Dual Band 5.0 Hz and 2.4 Hz BLUETOOTH: 4.0.Kilkakrotnie próbowałem zainstalować Windows 7 bo dziesiątki nie cierpię. W zależności od systemu podczas resetu instalacji występuje czarny ekran albo informacja dodana w załączniku. Natomiast ósemka instaluje się bez problemu. Używam Rufusa z opcją GPT dla UEFI FAT32 albo MBR dla BIOS lub UEFI NTFS. Bez rezultatu. Czy ktoś mi pomoże? Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dodam jeszcze, że brak jest myszy dotykowej.
BartAcid Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 A wpadłeś na pomysł by w jakiś sposób przerobić typ partycji z GPT na MBR jak już tak usilnie chcesz tą 7? To, że Rufusa sobie robisz tak czy siak o niczym nie świadczy. NO i jeszcze zostaje ustawienie biosu by wyłączyć secure boot i włączyć obsługę CSM/Legacy.
Rekomendowane odpowiedzi