romala Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witam i pozdrawiam urzytkowników oraz administrację forum. Chciałbym za pośrednictwem waszym uporać się z problemem który w dniu wczorajszym powstał przez moją niefrasobliwość. Nakreślę kilka słów: Zakupiłem orginalny system Win 8.1 pro w proline wersja oem x64, niestety ani ja, ani kolega z którym byłem, ani sprzedawca nie zwrócił uwagi że to wersja x64. Po powrocie do domu szybko do napędu - tak trochę bezmyślnie i kłopot bo komputer nie jest 64 bitowy. Instalacja przerwana kod 0x000035a. Wiem już że chodzi o tę sprawę 32 a 64 bity, wiec mój problem wygląda tak że zostałem z systemem który nie zainstaluję na tym komputerze - niestety opakowanie jest rozpakowane i w sklepie nie wymienią na 32 bity. Rozmawiałem z infolinią Microsoftu poradzili by (pożyczyć instalkę 32 bity i zainstalować z kodem od 64 bity). Problem tylko z jakiego źródła taką instalkę pobrać szukam i jest ich tak wiele że nie wiem którą wybrać. Może jest inny sposób na to by zainstalować na kodzie od 64 bitowego systemu system 32 bitowy. (potrzebny obraz płyty) Narazie udało mi się zainastalować win 8 pro na tym kodzie - nie aktywowałem - system działa - posiadam orginał 8 pro 32bit od kompa żony, podmieniłem płyty na czas wpisania kodu i zadziałało ale kompilacja jest 9200 a wiec win 8 pro a chciałbym 9600 na 8.1. Proszę o pomoc i wyrozumiałość za gapiostwo inaczej popłynę z kaś na 560zł Jeżeli jescze mogę coś dopowiedzieć to proszę o pytania odpowiem najszybciej jak mogę. Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 i loviu proline uje No nie wymienią i nie mają obowiązku co innego zakup przez neta . Jeżeli powiedzieli Ci w ms ze można tak to u nas masz cały dział z obrazami . Czyste , zaktualizowane , zmodyfikowane .Pozostaje znaleźć odpowiedni obraz i zainstalować system . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
provectus Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 i loviu proline uje No nie wymienią i nie mają obowiązku co innego zakup przez neta . Jeżeli powiedzieli Ci w ms ze można tak to u nas masz cały dział z obrazami . Czyste , zaktualizowane , zmodyfikowane .Pozostaje znaleźć odpowiedni obraz i zainstalować system . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dali x64, bo x86 nikt nie kupuje już tylko ze jeśli cpu nie obsługuje x86 to idiotyzmem jest wrzucenie w8.1 Cytuj
slawektor Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Jak zależy Ci na orginalnym tak jak przy zakupie, Możesz pobrać stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
romala Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dziękuję za zainteresowanie moim postem. Dzięki Fafałowi pobrałem iso ze wskazanego linku jednak płytka zachowuje sie dziwnie - woła o sterownik czyżby owe płyty były bez bazy sterowników? Co do odpowiedzi slawektora - nie bardzo zrozumiałem co mam z tym narzędziem zrobić - oświeć mnie proszę :)to jakiś kompilator aby do windowsa dodać sterowniki? -- dalej gęsty las.... Dzieki provectus za zainteresowanie co do idiotyzmu to bym nie przesadzał wiem że masz dobre intencje. Każdego stać na taki komputer ile ma kasy mój przyjaciel nie ma za wiele jednak chce mieć legalny system. Poprzedni odemnie XP jak wiesz kończy pewną erę a nowy daje radę na maszynie którą złożyłem - do gier sie nie bardzo nadaje ale nam o to nie chodzi. Proszę wiec jeśli ktoś ma orginalne iso Win 8.1 pro wersja 32 bity o wstawienie gdzieś w necie chętnie skożystam i będę miał ten kłopot zasobą. A może slawektor rozjaśni co i jak z tym programikiem:) Cytuj
romala Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witam ponownie slawektor - uruchomiłem na tym kompie ten programik i napisał że : Nie można używać tego klucza produktu do instalowania detalicznej wersji systemu Windows 8.1 ??? dalej gęsty las... Po kilku godzinach walki udało sie zainstalować system dzięki obrazowi z naszego forum. Teraz instaluję sterowniki i aktywuję system - dziękuję za zainteresowanie moją sprawą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi