krzysio-777 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Witam. Kupiłem przedpremierowo Windows 8 Pro z dostawą cyfrową. Dystrybucją zajmowała się firma Arvato distribution GmbH z Niemiec. otrzymałem mailowo link do ściągnięcia systemy ze strony Microsoftu oraz klucz produktu. Ściągnąłem, zarejestrowałem, wypaliłem na płycie DVD i używałem do teraz. Dzisiaj chciałem przeinstalować i okazało się, że płyta uległa uszkodzeniu i nie startuje. Czy mam szansę by zdobyć obraz systemu do klucza, który posiadam (Windows 8 Pro - upgrade na Vistę). Dziękuję za odpowiedź Cytuj
slawektor Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 To oficjalna strona Microsoftu. Jeśli zakupiono system Windows 8.1 lub Windows 8, system Windows można pobrać i zainstalować na tej stronie za pośrednictwem klucza produktu. Dostępne są opcje instalowania systemu Windows teraz lub później albo przy użyciu nośnika utworzonego z pliku ISO. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Lub pobrać z strony forum: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Lepiej pobrać Windows 8.1 żeby nie przechodzić całego procesu uaktualniania. Może się zdażyć komunikat że klucz jest niewłaściwy. Wtedy na czas instalacji podajemy, w zależności od systemu: Core: 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT Pro= XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB Po instalacji zmieniamy na swój. Microsoft na dniach udostępnił też inny sposób: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
krzysio-777 Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź i co dla mnie bardzo ważne - szybką. Rewelacyjny okazał się ostatni sposób (innych nie próbowałem). Normalnie musiałem instalować Vistę potem upgrade ósemki, potem następny upgrade do 8.1 - koszmar. Teraz po pobraniu obrazu i zainstalowaniu systemu od razu mam wszystko w najświeższym wydaniu i od razu aktywowane. Cała operacja trwa chwilę a nie cały dzień. Wielkie dzięki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi