Skocz do zawartości

Windows 8 Pro z firmy Arvato

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem przedpremierowo Windows 8 Pro z dostawą cyfrową. Dystrybucją zajmowała się firma Arvato distribution GmbH z Niemiec. otrzymałem mailowo link do ściągnięcia systemy ze strony Microsoftu oraz klucz produktu. Ściągnąłem, zarejestrowałem, wypaliłem na płycie DVD i używałem do teraz. Dzisiaj chciałem przeinstalować i okazało się, że płyta uległa uszkodzeniu i nie startuje. Czy mam szansę by zdobyć obraz systemu do klucza, który posiadam (Windows 8 Pro - upgrade na Vistę). Dziękuję za odpowiedź

Opublikowano

To oficjalna strona Microsoftu.

Jeśli zakupiono system Windows 8.1 lub Windows 8, system Windows można pobrać i zainstalować na tej stronie za pośrednictwem klucza produktu. Dostępne są opcje instalowania systemu Windows teraz lub później albo przy użyciu nośnika utworzonego z pliku ISO.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Lub pobrać z strony forum: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Lepiej pobrać Windows 8.1 żeby nie przechodzić całego procesu uaktualniania.

Może się zdażyć komunikat że klucz jest niewłaściwy.

Wtedy na czas instalacji podajemy, w zależności od systemu:

Core: 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT

Pro= XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB

Po instalacji zmieniamy na swój.

Microsoft na dniach udostępnił też inny sposób: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź i co dla mnie bardzo ważne - szybką. Rewelacyjny okazał się ostatni sposób (innych nie próbowałem). Normalnie musiałem instalować Vistę potem upgrade ósemki, potem następny upgrade do 8.1 - koszmar. Teraz po pobraniu obrazu i zainstalowaniu systemu od razu mam wszystko w najświeższym wydaniu i od razu aktywowane. Cała operacja trwa chwilę a nie cały dzień. Wielkie dzięki.