Skocz do zawartości

Windows 8.1 przestał działać bląd 0xc0000001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy potrzebuje pilnie waszej pomocy mój Windows 8.1 przestał działać. Pokazuje się logo Windowsa chwile pokręci i ciemny ekran. czasem pokaże błąd ja w tytule tematu. 
Dla informacji:
Sprzęt sprawny, ustawienia biosu poprawne. Tryb awaryjny nie działa. Komputer stacjonarny. Instalacja na drugim dysku systemu śmiga. 

Najszybciej było by postawić nowy systemik jednak mam tam bardzo potrzebne programy szkoleniowe. Bardzo proszę o szybką pomoc z góry pięknie dziękuje.

Obraz pobrany z winclub.pl 

Opublikowano

czego nie rozumiesz? odpali.c instalki i NAPRAW?

Po odpaleniu instalatora ukazują się dwie opcje do wyboru Napraw Komputer i Zainstaluj teraz.

W opcji Napraw Komputer> rozwiąż problemy>opcje zaawansowane>napraw podczas uruchamiania - korzystałem i nie przyniosło to żadnego efektu.

Zostaje opcja Zainstaluj teraz gdzie można wybrać wcześniej zainstalowany system i nie wiem czy to właśnie jej mam użyć.

Opublikowano

walnij formata i po kłopocie

dzięki za pomoc mam 40GB oprogramowania biurowego i szkoleniowego:) Format odpada ponieważ nie posiadam na obecną chwilę wszystkich nośników. Pozdr. i jeszcze raz dziękuje za chęci:)

Opublikowano

zawsze sie robi kopie...

spróbuj metodą: 

sęlect vol 4 - numer partycji, nie wiem jaka masz
assign letter=s - kolejnosc partycji

bcdboot c:\windows /s s: /f UEFI to powinno pomóc albo 

del s:\* /s /q

bcdboot c:\windows /s s: /f UEFI