Skocz do zawartości

[Win 8.1] "Black screen" po zalogowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przez przypadek zainstalowałem aktualizacje, i po zalogowaniu wyskakuje mi "back screen" na którym widać tylko kursor myszki i po jakichś 2-3 minutach uruchamia się system, gdzie normalnie trwa to jakieś 30s. Podczas tego "black screenu" można jedynie użyć trzech króli (alt+ctrl+del) i skorzystać z opcji które się wtedy wyświetlają. 

Używam win 8.1 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

filmik pokazujący co się dzieje:

DropBox: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pozdrawiam

Opublikowano

Ano nie doczytałem jakoś początku chyba xD

Masz tyle fajnie, że Ci działa ctrl+alt+del ;) Jak ja zrobiłem aktualizację (na V.4 Extreme), to nawet te przyciski nic nie dawały :D

Tak jak mówi @dareckibmw: usuń aktualizację albo przywróć system do wcześniejszego stanu, a jak to nic nie da - prawdopodobnie czeka Cię reinstalka systemu :/

Opublikowano

To jest dosc znany problem z win8.1, wystarczy poszukac w google i zaraz sie znajdzie odpowiedz.

Po angielsku, ale mozna przetlumaczyc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Po kilku formatach problemu nie da się w sumie rozwiązać. Ta aktualizacja ma jakiś problem (apka z microsoftu do rozwiązywania problemow z aktualizacjami zawsze wytyka bląd). Po formacie komputer chodzi jak ta lala. Dziękuję za wszelkie pożyteczne informacje i dobre chęci ;]

Po kilku formatach problemu nie da się w sumie rozwiązać. Ta aktualizacja ma jakiś problem (apka z microsoftu do rozwiązywania problemow z aktualizacjami zawsze wytyka bląd). Po formacie komputer chodzi jak ta lala. Dziękuję za wszelkie pożyteczne informacje i dobre chęci ;]