SzalonyPtak Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Witam serdecznie. Potrzebuje wydobyć klucz Windows 8 z pliku rejestru. Rejestr mam skopiowany z dysku który uległ uszkodzeniu (bady) Wiekszość programów umie to zrobic ale po odpaleniu na danym systemie. A ja potrzebuje klucz z kopi samego rejestru. Tak aby mozna było to odczytac na innym kompie. Najlepiej jakis program którym wskazuje plik rejestru a on sam mi pokazuje klucz do windy. Albo jakis inny sposób. Dlaczego taka kombinacja? Dlatego że włożyłem dysk od innego laptopa z org win 8 do tego uszkodzonego i bios skopiował sobie klucz z tego dobrego dysku. Mam teraz 2 laplki na jednym kluczu. A jedynie można odzyskac klucz org który był z plików rejestru i podac w czasie instalacji. Temat przerabiałem z Macrosoftem jak i producentem laptopa. I naj chetniej to bym ich razem ..... Bardzo prosze o pomoc jak wydobyć z częsciowo uszkodzonego dysku klucz produktu. Cytuj
slawektor Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Pierwsze raz słyszę o takiej możliwości. bios skopiował sobie klucz z tego dobrego dysku. Temat przerabiałem z Macrosoftem jak i producentem laptopa.Przecież jest możliwość zażądać wymiany klucza od Microsoftu Cytuj
SzalonyPtak Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 No własnie że nie. Mam juz dość tych "debi..i" Oni twierdzą ze komputer został zakupiony z systemem i to producent odpowiada za to. Oni nie mają zadnych baz kluczy itd... A producent nie chce tego zrobić bo twierdzi że nie musi mi tego podawać. I cały czas wysyła do serwisu autoryzowanego. Cytuj
stens Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2014 nazwij swoją kopie rejestru np; Stary.reg, uruchom regedit następnie plik importuj po tej operacji uruchom program do czytania kluczyb np; SoftKeyRevealer może Tobie odczyta Po operacji usuń klucz "Stary" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi