Skocz do zawartości

Klucz windows 8 z pliku rejestru.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Potrzebuje wydobyć  klucz Windows 8  z pliku  rejestru.

Rejestr  mam  skopiowany z dysku  który uległ  uszkodzeniu (bady)

Wiekszość programów umie to zrobic  ale po odpaleniu na danym systemie. A ja potrzebuje klucz  z  kopi samego rejestru. Tak aby mozna było to odczytac  na innym kompie.

Najlepiej jakis program którym  wskazuje  plik  rejestru  a on  sam  mi pokazuje  klucz do windy.  Albo jakis inny sposób.

Dlaczego  taka kombinacja?

Dlatego że włożyłem dysk   od innego  laptopa z org win 8  do tego uszkodzonego  i  bios  skopiował sobie  klucz z tego dobrego dysku. Mam teraz 2 laplki  na jednym kluczu.

A  jedynie można odzyskac klucz  org  który był  z plików  rejestru  i podac  w czasie instalacji.

Temat  przerabiałem  z  Macrosoftem jak i  producentem laptopa. I naj chetniej to bym ich razem  ..... 

Bardzo prosze o pomoc  jak wydobyć  z częsciowo uszkodzonego dysku  klucz  produktu.

Opublikowano

Pierwsze raz słyszę o takiej możliwości.

bios skopiował sobie klucz z tego dobrego dysku.

Temat przerabiałem z Macrosoftem jak i producentem laptopa.

Przecież jest możliwość zażądać wymiany klucza od Microsoftu
Opublikowano

No własnie że  nie. Mam juz  dość  tych "debi..i"

Oni twierdzą ze komputer został zakupiony z systemem i  to producent odpowiada za to. Oni nie mają zadnych baz kluczy itd...

A producent nie chce tego zrobić  bo twierdzi że  nie musi mi tego podawać. I  cały czas  wysyła do serwisu  autoryzowanego.