gsobanski4 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2020 Witam ! Padła mi karta w Lenovo G570 i szukam kompatybilnej karty zanim rozkręcę laptopa, a mam teraz problem bo odkąd karta padła to żaden program diagnostyczny nie pokazuje co to za model. Znalazłem taki artykuł- Niniejsza informacja o przepisach dotyczy następujących notebooków Lenovo: Następujące karty bezprzewodowe są obsługiwane przez Lenovo G470, Lenovo G570 i Lenovo G770, modele: 112BNHMW, BCM94313HMG2L, AR5B95, 622ANXHMW , 612BNXHMW. W opisie niektórych z tych znalazłem że nie działają z Lenovo, także już nic z tego nie rozumiem ? Obserwuję na allegro modele: WiMAX 6150 Model: 612BNXHMW, Broadcom BCM94313HMG2L, BCM94313HMG2L , INTEL 112BNHMW, teraz nie wiem czy któraś z nich jest odpowiednia ? Proszę o pomoc ! Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Widzę jeden błąd w opisie - AR9285 to jest Atheros. Proponuję kupić właśnie Atheros AR9285 lub Broadcom BCM4313 Cytuj
gsobanski4 Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2020 Witam ponownie ! Zacząłem się wgłębiać w mój problem i karta którą posądzałem o niesprawność wygląda na dobrą, to znaczy jest widoczna na zrzucie z ekranu nr.5 i w programie „Speccy” nr.3. Problem leży w włączeniu Wi-Fi, zrzut nr.1, na zrzucie nr.2, już włączyłem Wi-Fi ale już myślałem że rozwiązałem problem, a tu sieci dalej nie ma. Patrzę ponownie, a tu zrzut nr.4, Wi-Fi znów wyłączone ? Dzieje się tak automatycznie, suwak od Wi-Fi z przodu mam włączony, więc pomyślałem że to jednak problem z tym suwakiem od włączania Wi-Fi, czy dobrze rozumuję ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2020 Widziałem podobną awarię na Lenovo B590. Awaria gdzieś głębiej - na płycie. Wymiana karty nic nie da, będzie to samo. Żeby się upewnić, zainstaluj Win 7 dla testu, ponieważ Win 10 często strzela fochy z kartami sieciowymi. Zostanie kupić kartę miniUSB. Cytuj
gsobanski4 Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 Witam ! Temat do zamknięcia, w końcu mnie coś tchnęło, karta widoczna w programach diagnostycznych więc raczej sprawna i karta i płyta, kabelek od antenki sprawdzałem podłączony, przełącznik z przodu od Wi-Fi włączony, a sieci nadal nie ma, niby wyłączona ! Rozebrałem laptopa i moje przypuszczenia się sprawdziły, przełącznik obluzował się w widełkach i przesuwał się cały i nie pracował w całym zakresie i Wi-Fi nie było do końca włączone, nie było to wyczuwalne, przełączał się jak zawsze. Teraz sieć łapie bez problemów, dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi