polishstyle Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Cześć wszystkim, Ostatnio próbowałem zainstalować z MSDNAA Windows 8.1, niestety podczas bootowania tego windows'a wyskoczył mi komunikat z smutną minka " :(" plus informacja, że system nie może zostać zainstalowany na moim komputerze i rozpoczyna się restart. Problemów instalacyjnych z poprzednikiem Windows 8 nie było, teraz gdy chciałem na nowo, na czysto wrzucić, Windows 8.1 już tego nie mogłem uczynić, czyżby mam za stary sprzęt? Mój laptop to: ASUS F5SL w wersji z 4 GB RAM. Dziękuje z góry za życzliwość i chęć pomocy wszystkim, którzy odczytają ten temat. @Proszę o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu, przypadkowo znalazł się tutaj. Przepraszam.
Nieobecny Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Napisz specyfikację sprzętową, bo Asus F5SL jeszcze nic nie mówi. Jeśli to laptop tak jak podejrzewam z C2D i zintegrowaną grafiką, to zapomnij o Win 8.1 - Win 8 to max i na dodatek sterowniki grafiki działające w trybie emulacji czyli niewydajnie. Zalecany system do tego lapka to Win 7.
FAFAŁ Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 polishstyle Trudno było dopasować dział wiec wsadziłem ten temat tutaj
snuffmajster Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Co wy chcecie Na Dellu z sygnaturki Win 8 latał jak wsciekły i z grafiką nie było problemów mimo sterownika w trybie zgodności.
polishstyle Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Napisz specyfikację sprzętową, bo Asus F5SL jeszcze nic nie mówi. Jeśli to laptop tak jak podejrzewam z C2D i zintegrowaną grafiką, to zapomnij o Win 8.1 - Win 8 to max i na dodatek sterowniki grafiki działające w trybie emulacji czyli niewydajnie. Zalecany system do tego lapka to Win 7. Procesor Intel Core 2 Duo T5550 1.83 Ghz 4 GB RAM ATI RADEON HD 3470 250 GB Dysk Coś więcej potrzeba? No aktualnie pracuje na windows 7 ale z ciekawości jesli się da to jeszcze nie zmieniać na lepszego i Win 8.1 dać no ale jak widać lipton.
Nieobecny Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 U ciebie jest inny problem - masz dedykowaną kartę graficzną, ale niestety Radeon z serii 3xxx nie obsługuje systemów Win 8.1 - Win 8 to max: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tu możesz pełnoprawnie użytkować Win 8 bo są sterowniki do karty graficznej.
Nieobecny Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Co wy chcecie Na Dellu z sygnaturki Win 8 latał jak wsciekły i z grafiką nie było problemów mimo sterownika w trybie zgodności. Sterownik w trybie zgodności z Win 7 ci nic nie da - MS zamontował w Win 8 bypass dla zintegrowanych grafik Intela z serii 4xxx: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - odnośnik nr 3: "Microsoft Windows 8 drivers for the Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family support legacy Windows Display Driver Model* (WDDM) 1.1 and are included in the Windows 8 installation build. Drivers for these platforms are not available on the Intel Web site, or on Microsoft Windows Update*." P.S. Dla ciebie może latał jak wściekły, dla innych to muł i katastrofa.
polishstyle Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Dziękuje jeszcze raz za wyczerpujące odpowiedzi, wszystko jasne Pozdrawiam ! Temat do zamknięcia.
FAFAŁ Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Jak by co pisz zamykamy Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zraportować ten post. Używając opcij "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi