RobertJ Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Witam! ostatnio zakupiłem dość fajnego laptopa (Acer E1-570) posiada on wgrany oryginalny system Windows 8 laptop posiada kartę graficzną "Intel HD Graphics 4000" po sprawdzeniu programami ile karta ma mb wskazywało mi "1768mb" a teraz do setna wiem że laptopy nie są do grania ale zainstalowałem grę "Grand Theft Auto IV" i w opcjach wykrywa mi że mam kartę 32 mb bo taką w laptopie mam przydzieloną "Dedykowaną pamięć wideo (32 mb)" i gra nie chcę działać. Jak mogę zwiększyć Dedykowaną pamięć wideo? Bardzo proszę o pomoc. ps. albo jak można oszukać grę czy coś w tym stylu Cytuj
Nieobecny Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Zintegrowana grafika przydziela sobie sama ilość pamięci, parametr 1768MB określa jej maksymalną ilość. Gra nie działa z innych powodów. Zacznij od aktualizacji DX(włącznie z DX9.0c), potem biblioteki VC++, najnowsze sterowniki grafiki ze strony Intela, ustaw grę na minimalne parametry. Mam nadzieję, że ten laptop posiada minimum 4GB ramu. Jeśli to wszystko nie pomoże, to musisz zmodyfikować plik gry: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Można grać w GTA IV na HD4000 bo na YT jest wiele filmików. Cytuj
provectus Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 dedykowanej pamieci nie zwiekszych, a dynamiczna do dodatkowa brana z ram Cytuj
RobertJ Opublikowano 21 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 stery karty graficznej najnowsze DX też aktualny wraz z VC++ i nic dodałem pare komend (commandline) do gta to wyświetla mi w nim że mam 475mb karty graficznej Cytuj
Nieobecny Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Zostało ci szukać po forach - jest duzo tematów powiązanych GTA IV + HD4000(3000) - czytałem nawet o mozliwości pobrania jakiegoś modyfikowanego pliku do gry właśnie eliminującego problem pamięci w integrze. Niestety integra ma problemy w niektórych grach. Cytuj
RobertJ Opublikowano 21 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 ok a gdzie czytałeś? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi