szuwar1 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Witam. Nie dawno przyszła do mnie z alledrogo karta Asus Radeon R9 380 (STRIX-R9380-DC2OC-4GD5-GAMING). Po potraktowaniu jej furmarkiem wydaje się że wszystko z nią ok. Jednak zastanawia i nie daje mi spokoju jedna rzecz. W okolicach wtyczki 8pin znajdują się 2 lamki opisane led1 i led2. Dioda led1 świeci się cały czas na biało niezależnie czy pc jest włączony czy nie, gaśnie dopiero po odłączeniu zasilania natomiast dioda led2 nie świeci się w ogóle. Czy to normalne?. Szukałem trochę po necie i nigdzie nie mogę znaleźć opisu jak te diody mają się zachowywać i czemu służyć. Pozdrawiam. Cytuj
muminusio1976 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Znalazłem coś takiego: "Power is delivered to the card via a single 8-pin connector, a change from the 2x 6-pin design on the reference card. And like on the R7 370, there is an LED light above the PCIe power connector that glows red when there’s a faulty connection or no power, and white when all is well" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] szuwar1 lubi to Cytuj
szuwar1 Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 Niby wychodzi z tego że tak ma być. Dzięki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi