Skocz do zawartości

Problemy z win 10, na co zmienić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Nie wiedziałem do którego działu to dać więc wybaczcie jeśli to powinno pójść gdzie indziej. Zmieniłem wczoraj system z Windows 7 (uszkodzony) na czystego Windowsa 10.moj laptop hp elitebook 8460p nie ma wsparcia w sterownikach do Windowsa 10 jednak wszystko działa prawidłowo i szybko oprócz jednego detalu. Niestety odkąd mam ten system laptop mocno się grzeje temperatury jakich uświadczyłem to od 65 stopni w totalnym kilku minutowym stanie spoczynku aż do 98 stopni gdy instalowały się aktualizacje i wlaczalem YouTube , skutkuje to tym że wiatrak w laptopie najczęściej działa na pełnej prędkości a czasem na średniej. Z tego powodu muszę pójść w stronę starszych edycji.

Który windows jest teraz właściwszym rozwiązaniem 8.1 czy 7? Czy jeśli będzie to 7 to czy na czystym windowsie będę mógł instalować aktualizacje które wyszły do tej pory i co najważniejsze czy uda mi się zainstalować service pack 2?

Z góry dziękuję

Opublikowano

Kolego wszystko się da  no prawie wszystko  (  kiedy ten laptop  widział nową pastę , był czyszczony ? )

Możesz  WIN 10 , WIN 8.1 , WIN 7   , czym chata bogata  , co Pan sobie życzy  .

Zainstaluj sobie WIN  8.1  od   Mr.T  i powinno być  OK, oczywiście  musisz jeszcze sam go sobie dostroić   - dział PORADNIKI  tam masz wszystko.

Jak  się  " zamotasz  " w temacie to pisz pomożemy.

Opublikowano

Czyli teraz lepszym pomysłem jest windows 8 niż windows 7? Bo niby zawsze słyszałem że 7 jest dużo lepsza od 8.1 ale za to 8 ma nadal aktualizacje.

Windows był czyszczony rok temu bez zmiany pasty na procku ale sądzę że nie o to chodzi bo 2 dni temu na win 7 działał idealnie. Myślę że winny jest brak sterowników od hp dla win 10 (ostatnie są do 8.1)i procek 2 generacji i5 bo takto 8 gb ramu, grafika hd 3000 i dysk ssd powinien sobie radzić. 

Opublikowano
13 minut temu, kersiu napisał:

Czyli teraz lepszym pomysłem jest windows 8 niż windows 7? Bo niby zawsze słyszałem że 7 jest dużo lepsza od 8.1 ale za to 8 ma nadal aktualizacje.

To Twój wybór  ja bym wybrał  WIN 8.1  ,a  Ty ? 

Wszystko możesz aktualizować  , ale robi się to ręcznie a nie z automatu  bo masz wiedzieć co aktualizujesz   i do czego to jest potrzebne lub nie  tak jak WIN 10 , 8.1  czy 7  .

Windows był czyszczony rok temu bez zmiany pasty na procku 

Windows  to nie laptop  - ma być laptop wyczyszczony  i to porządnie  włącznie z wymianą  na nową pastę  ( dobrą  a nie jakiś chłam  )  pod  procesorem , układem grafiki.

A windowsa jak rok temu ? czyściłeś to go wyp..........    do kosza ( format  ) i zainstaluj od nowa na czysto.

Opublikowano
4 minuty temu, woj_ani217 napisał:

Windows  to nie laptop  - ma być laptop wyczyszczony  i to porządnie  włącznie z wymianą  na nową pastę  ( dobrą  a nie jakiś chłam  )  po procesorem , układem grafiki.

A windowsa jak rok temu ? czyściłeś to go wyp..........    do kosza ( format  ) i zainstaluj od nowa na czysto.

Sorki oczywiście chodziło mi że laptop był rozkręcany i był czyszczony z kurzu rok temu:) 

Windows 10 tak jak pisałem mam świeży zainstalowany wczoraj ale tak jak pisałem nie jestem zadowolony z tego że laptop stał się piekarnikiem odkąd zainstalowałem 10tke i ogólnie po 1 dniu użytkowania nie przekonał mnie bo jednak wolę surowy styl Windowsa jak w 7ce a nie coś co bardziej wygląda jak netflix

Opublikowano

Sorki oczywiście chodziło mi że laptop był rozkręcany i był czyszczony z kurzu rok temu:) 

Windows 10 tak jak pisałem mam świeży zainstalowany wczoraj ale tak jak pisałem nie jestem zadowolony z tego że laptop stał się piekarnikiem odkąd zainstalowałem 10tke i ogólnie po 1 dniu użytkowania nie przekonał mnie bo jednak wolę surowy styl Windowsa jak w 7ce a nie coś co bardziej wygląda jak netflix

Wygląd  to możesz sobie zrobić i nawet na modę windows 95  jak sobie życzysz  to jest  pikuś !  

Laptop wyczyść  porządnie  włącznie z wymianą pasty  i to jest nr 1  w Twoim wypadku  reszta to  małe piwo przed śniadaniem.

Tu masz to co ja bym instalował 

Windows 10

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i te na 100 % są pewne sprawdzone   .

Win 10  pobieraj ten ( zaktualizowany )

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]