4rthur Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 Witam. Od niedawna "walczę" z ustawieniami WIN 8.1 PRO. Napotkałem następujący problem: po włączeniu jakiegoś tam programu, który wyświetla reklamy, po kliknięciu tej reklamy otwiera się IE zamiast mojej domyślnej przeglądarki - CHROME. Wszystkie inne linki działają tak jak powinny - otwierają się w Chromie. Tylko odsyłacze obrazkowe nie chcą się otwierać w domyślnej przeglądarce. WTF? W skojarzeniach plików i protokołów z programami wszystkie wpisy z IE pozamieniałem na Chrome. Dalej nie działa. Ktoś ma jakiś pomysł?? Cytuj
adamkon Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 Witam. Od niedawna "walczę" z ustawieniami WIN 8.1 PRO. Napotkałem następujący problem: po włączeniu jakiegoś tam programu, który wyświetla reklamy, po kliknięciu tej reklamy otwiera się IE zamiast mojej domyślnej przeglądarki - CHROME. Wszystkie inne linki działają tak jak powinny - otwierają się w Chromie. Tylko odsyłacze obrazkowe nie chcą się otwierać w domyślnej przeglądarce. WTF? W skojarzeniach plików i protokołów z programami wszystkie wpisy z IE pozamieniałem na Chrome. Dalej nie działa. Ktoś ma jakiś pomysł?? To musisz się zwrócić do autora (oprogramowania) reklamy ; to jest tak zrobione , że kliknij w reklamę , a odtworzy się konkretnie IE Cytuj
4rthur Opublikowano 9 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Hmm, to dziwne, bo np w Catalyst Control Centre - klikając na "reklamę" w jednej zakładce - otwiera się strona w chrome, a reklama w innej zakładce - IE... Cytuj
provectus Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 bo sa linki "przypisane" do IE i uniwersalne te z "przypisaniem" to trzeba zwrócic sie do własciciela by usunąl "przypis" Cytuj
4rthur Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 Oki, no to ostatnie pytanie - ten sam program na laptopie - win xp. wszystko po kliknięciu otwiera się w domyślnej przeglądarce (chrome)... To o co chodzi??? Cytuj
provectus Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 XP nie ma modułu "skanowania" wiec on all tak samo czyta Cytuj
4rthur Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 No nic, dzięki za odpowiedzi )) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi