FAFAŁ Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 A po co ? a na co ? Bo mnie to zawsze interesowało Bo lubie bfs i nic ani nikt mnie nie przekona by było inaczej A że mogę i mam chęci to kompiluje (pewnie mam braki i znikomą wiedzę ) ale coś tam kombinuje . Czy to fork , mod czy jak to inaczej nazwać hmm nie wiele mnie to w sumie interesuje . Kernel jest 3.16.1 plus kilka patchy by sprawdzić co mamy . Wklejamy to do terminala i potwierdzamy enterem cat /proc/cmdline [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] enable_additional_cpu_optimizations_for_gcc_v4.9+_kernel_v3.15+.patch 3.16-sched-bfs-456.patch Wcześniejsze wersje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja oparta o 3.18.1 dodane : change-default-console-loglevel.patch 0001-drm-i915-Disallow-pin-ioctl-completely-for-kms-drive.patch disable-batchbuffer-security.patch no i reszta ta co wcześniej . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i chomik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja oparta o 4.0.4 gotowe jajko [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do pobrania z chomika [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja oparta o 4.1.5 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I chomik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ......................................................................................................................................................................................................................................... Wszystko dam w paczce a config dodam do postu (inaczej sie nie dało dodać ) Ustawienia hmm starałem sie jak najwięcej dać na tak lub na moduł Jest to pierwsza moja wersja wiec nie szalejemy Schedulery to bfq oraz bfs Oczywiście do testów zapraszam kogoś kto wie jak i co się robi . Same dodanie kernela nic nie uszkodzi bo zawsze zostaje tamten wczesniejszy .Ważne by sie wyświetlało menu gruba i można było wybierać z jakiego jaja startować ma system . Opis instalacji : są dwie paczki deb , nie ważna kolej instalacji po zainstalowaniu w terminalu wklep update-grub i wykonaj restart Nie zapomnij o su jajko używane na najnowszym mincie . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Znalazłem w necie ciekawy kernel . Linux bede ,zamierzam wykorzystać config z niego do swojej dalszej działalności [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z opisów wynika ze configi są pozbawione tego czego nie potrzeba na desktopie wiec im mniej modułów tym lżej i lepiej . Do kompilacji czas przystąpić . Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) Kernel pobrany ze źródeł ubu VERSION = 4 PATCHLEVEL = 13 SUBLEVEL = 0 EXTRAVERSION = -rc2 NAME = Fearless Coyote Wersja x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LIsta zmian : Brak zmian ,standard . Kto chce niech testuje instrukcja .Pobierasz /wypakowujesz .masz dwa pliki z rozszerzeniem .dep/ instalujesz je . Mozesz zrobic w terminalu jako su . update-grub i restartujesz komputer Edytowane 30 Lipca 2017 przez FAFAŁ Cytuj
G77 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 czy to mozna zainstalowac na mint xcfe x64 jesli tak to co daje ten kernel ? Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 Mozna a daje tyle ile jest w nim zmian . Jak się chcesz bawić ustaw sobie by grub pokazywał menu wyboru . Jak cos nie tak bedzie wybierasz w menu stary kernel i ten odinstalowujesz . Cytuj
G77 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 uuu nie wiem jak to zrobic, to jeszcze nie dla mnie widze zabawa, mam obok minta w10 i nie wiem jak to zrobic, ps.jak bys mogl opisac to bardziej dokladnie to moze bym i otestowal Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi