panzer Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Mam Acera switch 10 jest to defacto tablet na windows z klawiaturą. Problem polega na tym że ma on tylko 32gb win10 zapycha mi mi go w 100%. Jaki system będzie najlżejszy 8, 8.1, czy może jakoś wykastrowany 10? Uprzedzając z linuxami bywa problem na tym sprzęcie a dodatkowo czasami muszę odpalić na tym sprzęcie stare windowsowe aplikacje. (do pracy) Sprzęt jest backupem w moim plecaku używanym mocno sporadycznie dlatego nie uśmiecha mi się zakup nowego. Nie bez znaczenia jest to że długo pracuje na baterii i ma "normalny" komputerowy OS - tablet na androidzie nie sprawdzi się. Będę wdzięczny za pomoc bo bardzo tego dziadka edyta: szukałem na forum i internetach
bunio1 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 Posiadam kiano slimnote 14.2 też 32GB i system win 10 1809 ze sterami gotowy do pracy zajmuje nie więcej jak 14GB.
m4s Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 Win8.1Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
panzer Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 @bunio1 U mnie system rozrósł się do 28gb, chętne bym użył jakiejś dystrybucji typu ultra turbo lekka ale nie wiem jak z dotykiem i obsługa klawiatury w stacji dokującej. Nie ukrywa że nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat @m4s Taki Os był fabrycznie Polecicie mi jakaś konkretną dystrybucję albo tweaka?
bunio1 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zrób oczyszczanie dysku z prawokliku razem z oczyszczeniem windows update i punktami przywracania systemu a napewno sporo miejsca odzyskasz.
panzer Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 Mój dysk wygląda tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Partycja D to dysk wirtualny tj zamontowana karta SD wykrywana jako dysk. Wszystkie apki są na niej instalowane. Robiłem oczyszczanie dysku, punktów przywracania, powywalałem aktualizacje i... co tyle miejsca zżera i co to za partycja OEM? To defacto goły system a sprzęt się dławi i nawet jako fb machine ma problem
bunio1 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 U mnie tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
m4s Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 Wgraj 8.1 x32Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
panzer Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 Możesz polecić mi jakąś konkretną wersję z nazwy? Zależałoby mi braku telemetrii i wszystkich zbędnych ozdobników graficznych.
pills Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2019 U siebie na Lark Ultimate 7i Win używam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] System. Musisz sobie go przetestować jak ci się będzie sprawował na twoim sprzęcie.
Rekomendowane odpowiedzi