remil Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 Jak należy przygotować HDD dla nowoinstalowanego Windowsa, w zależności od wybranego trybu UEFI lub BIOS? W lapku Medion Akoya E1318T przed instalacją Windows 8 ustawiłem tablicę partycji HDD w trybie GPT programem GParted dla instalacji w UEFI, po zainstalowaniu Windy zrobiłem kopię aktywacji programem Advanced Tokens Manager v3.5 RC 5. Z ciekawości ponownie zainstalowałem tą Windę ale już w trybie BIOS (nie UEFI) i tu rownież przed powtórną instalacją w HDD Gpartedem ustawiłem GPT. Okazało się, że instalująca się Winda zmieniła tablię partycji na MBR. I tu pytanie czy dla instalacji w trybie BIOS (nie UEFI) dysk HDD trzeba przygotować w trybie MBR czy też nie jest to konieczne? Przywrócenie kopi aktywacji ATM v3.5 RC 5 przebiegło pomyślnie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
VACek Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 Mamy zaraz 2020rok, nie utrudniaj sobie życia i zainwestuj nawet w najtańszy ssd. Cytuj
R95K Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 Jak wyżej. SATA SSD co raz tańsze, jeszcze trochę to M.2 zaczną być przystępne cenowo dla zwykłego użytkownika. HDD zostaw sobie jako magazyn, a system stawiaj na SSD. Cytuj
VACek Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 PS. Przy tym procesorze nawet ssd mało pomoże Cytuj
remil Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 4 minuty temu, M4T napisał: zainwestuj nawet w najtańszy ssd Z tym lapkiem nie jest tak łatwo, ma on tylko 2 GB RAMu, rozkręciłem śrubki z obudowy aby dostać się do bebechów i w przyszłości dołożyć RAMu , a tu zonk - nie wiem jak rozmontować tą obudowę. Lapek jest ciekawy, gdyż ma dotykowy ekran, dla mnie to super nowość i chciałbym go unowocześnić a tu takie przeszkody. Jak go bezstresowo rozłożyć, może dam go do serwisu. Cytuj
remil Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) Dzięki za instruktażowy film, popróbuję samodzielnie rozłożyć tego lapka. ;edytowane Udało mi się rozmontować klawiaturę i dostać do gniazda RAMu wg instrukcji filmowej. Edytowane 11 Listopada 2019 przez remil uzupełnienie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi