JayceeGame Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 Witam posiadam komputer Acer Predator G3620 Płyta: ACER IPIMB-AR rev 1.02A Procesor i5 - 3450 10gb ram GTX 660 Problem jest taki że z GTX komputer zatrzymuje się na logo biosu na parę minut w tym czasie usłyszymy 3 beep i wtedy komputer rusza, a bez gtx wstaje normalnie, 660 w innym komputerze działa normalnie. Aktualizowałem bios z p01.a1 na p01.a2 bo nowszego na stronie acer nie znalazłem na necie też nic działającego, nw co zrobić aby komputer wstawał normalnie opcja quaiet boot czy jak to jest jak dam na enable to komputer nie wstanie a z disable wstaje lae po paru minutach. Proszę o pomoc siedze juz 2 noc nad uruchomieniem kompa z tą grafiką i nw co zrobić, zasilacz wszystko zmieniłem i nadal nic nw czy to wina płyty głównej czy czego, jak macie pomysły to piście. Dzięki Cytuj
VACek Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 3 beep to nie przypadkiem od ramu ? Cytuj
bison616 Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 Miałem kiedyś z gtx600 dokładanie to samo z jaką płytą od ASrocka na AM2. Nic nie pomogło. Grafe oddałem bratu a sobie kupiłem wydajnościowo podobnego HD7870. I wszystko już działało jak należy. Chyba jednak coś z tym gtx660 było na rzeczy, że niektóre mobo miały problemy z ich poprawnym wykryciem. Cytuj
VACek Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 14 minut temu, bison616 napisał: Chyba jednak coś z tym gtx660 było na rzeczy, że niektóre mobo miały problemy z ich poprawnym wykryciem. Mam gtx660ti i działa dobrze na płycie am3+ Cytuj
JayceeGame Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 Tylko te 3 beep są ze raz beep jakby startowałł pc za trochę znowu i za jakis czas znowu i za jakis czas normalnie zaczyna startować i działa windows nw co zrobić bo nie mam innej grafiki i muszę to jakoś ogarnąć ma ktoś jakiś pomysł nw może bios od karty ? albo cokolwiek macie pomysł ? Cytuj
VACek Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 4 minuty temu, JayceeGame napisał: Tylko te 3 beep są ze raz beep jakby startowałł pc za trochę znowu i za jakis czas znowu i za jakis czas normalnie zaczyna startować i działa windows nw co zrobić bo nie mam innej grafiki i muszę to jakoś ogarnąć ma ktoś jakiś pomysł nw może bios od karty ? albo cokolwiek macie pomysł ? Jaki masz bios w tym PC producent Cytuj
VACek Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 2 minuty temu, Mr.Straight napisał: W pierwszym poście przecież jest BIOS : p01.a2 A producent i nazwa kompa : Acer Predator G3620 Producent Biosu Ami Award itp Cytuj
JayceeGame Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 American Megatrends [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
VACek Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 3 beeps A failure has occurred within the first 64 KB or memory Cytuj
JayceeGame Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 2 minuty temu, M4T napisał: 3 beeps A failure has occurred within the first 64 KB or memory Tylko to nie są takie 3 naraz tylko jeden jakby pc botował za jakiś czas znowu jakby miał startować i po jakimś czasie trzeci raz i za jakis czas komputer wstaje jak gdyby nigdy nic, wiec co może być nie tak, grafika w innym pc działa idealnie a ten pc bez grafiki też działa bo na integrze stawiać system musze. Cytuj
VACek Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 1 long, 2 short Failure in video system: a checksum error was encountered in video BIOS ROM, or a horizontal retrace failure has been encountered Cytuj
JayceeGame Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 1 minutę temu, M4T napisał: 1 long, 2 short Failure in video system: a checksum error was encountered in video BIOS ROM, or a horizontal retrace failure has been encountered hmm tylko to są takie 3 krótkie z przerwami więc jak to odebrać może jest cos z biosem ale ten starszy ani ten nowszy nie działa z tą grafiką i nw co ogarnąć a nie mam innego iż te 2 ze strony acer . Cytuj
JayceeGame Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 Ktoś ma jakiś pomysł ? bo czekanie 5 minut aż załaduje mi ekran bootowanie win to przesada a chciałem w coś pograć. Cytuj
JayceeGame Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 Znalazłem starego Radeon HD 4850 (1gb) i odpalił normalnie nw co myśleć czy to wina karty czy płyty głównej czy tego biosu sam nw :/ Cytuj
bison616 Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 5 minut temu, JayceeGame napisał: Znalazłem starego Radeon HD 4850 (1gb) i odpalił normalnie nw co myśleć czy to wina karty czy płyty głównej czy tego biosu sam nw :/ Tak już bywa, że nie zawsze sprzęt jest ze sobą w 100% kompatybilny. Mimo, że teoretycznie nie powinno być problemów. Cytuj
kopero Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 HD Graphics 2500 graj co daj, a karta na allegro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi