ivonne Posted November 2, 2019 Report Posted November 2, 2019 Witam, jestem nowa na forum. Piszę do Was, ponieważ mam problem w eksploratorem plików w Windowsie 8.1. Przykładowo na moim dysku mam ok. 1000 plików i chciałabym przejrzeć widoki (listę) plików ze środka folderu (np. pliki oznaczone numerami 500, 600 itp.). Do tej pory wszystko działało normalnie, ale dziś po przewinięciu ekranu do interesującego mnie widoku jestem przenoszona na początek folderu, jak po użyciu przycisku "Home". Nic nie zmieniałam i doprowadza mnie to do szału, bo nie pomaga ani restart kompuera, ani nie znalazłam żadnych ustawień odpowiadających temu co się dzieje. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam! Quote
Guest Posted November 2, 2019 Report Posted November 2, 2019 ? dziwne rzeczywiście ( nie używam eksploratorem plików ) ,ale proponuje wejść do opcji folderu i tam masz przycisk reset - spróbuj . Quote
ivonne Posted November 2, 2019 Author Report Posted November 2, 2019 Jeśli to miały być Opcje folderów w Panelu sterowania to zrobiłam to, ale nie poskutkowało. Zauważyłam też, że przy zaznaczaniu całej partii plików kursor po kilku plikach jedzie dalej, a zaznaczenie przestało się robić po zaznaczeniu raptem kilku/nastu plików. Quote
Guest Posted November 2, 2019 Report Posted November 2, 2019 Godzinę temu, ivonne napisał: Jeśli to miały być Opcje folderów w Panelu sterowania to zrobiłam to, ale nie poskutkowało. Zauważyłam też, że przy zaznaczaniu całej partii plików kursor po kilku plikach jedzie dalej, a zaznaczenie przestało się robić po zaznaczeniu raptem kilku/nastu plików. eksplorator plików > organizuj > układ > zaznaczasz pasek menu ( jak tego nie masz zaznaczone ). Żeby zrobić to co wcześniej napisałem to: Narzędzia > opcje folderów > i tu masz ustawienia folderów - ogólne - widok. Można zrobić reset lub zaznaczyć , odznaczyć opcje , to trzeba sprawdzić czy się coś nie namieszało ? . Quote
ivonne Posted November 2, 2019 Author Report Posted November 2, 2019 Zrobiłam to i nic się nie zmieniło, chyba że kolejny restart coś pomoże... Quote
Guest Posted November 2, 2019 Report Posted November 2, 2019 42 minuty temu, ivonne napisał: Zrobiłam to i nic się nie zmieniło, chyba że kolejny restart coś pomoże... Winne może być indeksowanie? ( ja akurat mam wyłączone ) , wykonaj może czysty rozruch [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sprawdziłem u siebie i nie widzę przyczyny co by to mogło powodować ( jak nie mam sprzętu w rękach to trochę wróżenie z fusów ? ) Quote
Recommended Posts