dejffid Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 Cześć, chciałbym ustawić na jednym z komputerów, automatyczne logowanie do systemu na konkretnego użytkownika codziennie o godzinie 8 rano. O godzinie 16 z kolei chciałbym by ekran był wygaszany lub blokowany. Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak ugryźć temat ? Dzięki, pozdrawiam Cytuj
m4s Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 Tu masz jakby od końca: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
dejffid Opublikowano 22 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 m4s, niestety nie działa mi ta propozycja z automatycznym logowaniem, komputer jest w domenie. Istnieje jakaś komenda w powershellu do logoawania ? Może możnaby było w skrypcie przypisać użytkownika i hasło i o określonej porze go wywołać. Cytuj
m4s Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 tu jest wersja z domeną [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
dejffid Opublikowano 22 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 2 minuty temu, m4s napisał: tu jest wersja z domeną [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ok, tylko jedna uwaga, po zmianie w rejestrze, użytkownik będzie się od razu logował po wylogowaniu (pętla), a ja chciałbym by logował się tylko rano z automatu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi