Gość chrobryglogow Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Mam laptop (1366x768) połączony kablem HDMI z TV 40" (1920x1080). Chcę mieć ten sam obraz na obydwu, ale w natywnych rozdzielczościach dla obu urządzeń naraz. Jak to zrobić moi drodzy? Cytuj
slawektor Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Wyłączyłeś duplikowanie? Klawisz Windows + P Myszą z prawokliku - rozdzielczość ekranu. Rozdzielczość można dopasować w ustawieniach karty graficznej. W zależności od karty, może to w opcjach wyglądać inaczej. Cytuj
Gość chrobryglogow Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Tak, tak. Wtedy oba ekrany mają rozdziałkę 1366x768 Natomiast gdy wybiore ostatnią opcję, mam Full HD, ale ekran lapka jest czarny.Czy w ogole DA SIĘ zrobić tak, żeby zamiast tego "Kilka monitorów 1|2" były 2 osobne z osobnym ustawianiem rozdzielczości?Ps. mam 2 karty graficzne: Intel i nVidie GT 540M+oprogramowanie do nich. Cytuj
WinSxS Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Przepnij kabel zamieniając wtyczki (ta z laptopa do TV a z TV do laptopa) po uprzednim ustawieniu A żeby na jednym taka rozdzielczość, a na drugim - nie da się, chyba że jeden z nich ma być podpięty jako monitor obok co wyklucza duplikowanie ekranu Cytuj
Gość chrobryglogow Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Masz rację. Full HD da się uzyskać jedynie przez rozszerzenie ekranu. Ale uznałem że nie-HD też wygląda nieźle i przy oglądaniu filmu z 2-3m i tak nie widać różnicy Ps. U mnie to czy wepnę kabel w te czy wewte zupełnie nic nie zmienia... Cytuj
provectus Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 ale jak oglądasz film to na co ci duplikat? przełacz tylko ekran ustaw na FHD na TV a matryca laptopowa niech sie wyłaczy.... ehhhh Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi