danterape Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 Cześć, szukam systemu dla komuptera FOXCONN NETTOP-NT535 pod te parametry: Procek : Intel Atom D525 RAM : 4 GB DDR3 1 kość Dysk : HDD 160 GB (nie znalazłem możliwości updateu biosu na necie i nie rusza mi SSD) Chciałbym, żeby odpalał filmy w FHD płynnie i youtube'a/netflixa. Niczego więcej od niego nie oczekuję Jakaś porada?
wiher123 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 CloudReady(Można instalować aplikacje z Linuxa i po odpowiednich kombinacjach apki z Androida), albo jakieś lekkie distro Linuxa
marcelgg Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 Moim zdaniem dobrym wyborem będzie Raspian. Jak masz czas i chęci, to możesz powalczyć z archem z XFCE, powinien działać jak burza. na przykład:
danterape Opublikowano 7 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2019 W dniu 6.09.2019 o 10:10, wiher123 napisał: CloudReady(Można instalować aplikacje z Linuxa i po odpowiednich kombinacjach apki z Androida), albo jakieś lekkie distro Linuxa a odpale na tym filmy z hdd? jak to działa w ogóle ;)? mam obecnie lubuntu
wiher123 Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 15 godzin temu, danterape napisał: a odpale na tym filmy z hdd? jak to działa w ogóle ;)? Po zainstalowaniu VLC owszem Działa to jak w sumie przeglądarka Google Chrome, z dodanymi funkcjami zwykłego systemu - menadżer plików i podobne, a że jakoś niedawno dorzucili support aplikacji z Linuxa, to wiadomo ze VLC nie musi być wcale ten z Chrome Web Store. W sumie najlepiej to żebyś sam sprawdził - bo po zalogowaniu na konto Google, działa jak Live Linux, więc wtedy masz okazje przekonać się jak to działa
danterape Opublikowano 8 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 4 godziny temu, wiher123 napisał: Po zainstalowaniu VLC owszem Działa to jak w sumie przeglądarka Google Chrome, z dodanymi funkcjami zwykłego systemu - menadżer plików i podobne, a że jakoś niedawno dorzucili support aplikacji z Linuxa, to wiadomo ze VLC nie musi być wcale ten z Chrome Web Store. W sumie najlepiej to żebyś sam sprawdził - bo po zalogowaniu na konto Google, działa jak Live Linux, więc wtedy masz okazje przekonać się jak to działa ekstra, dzieki za cynk. sprobuje
Rekomendowane odpowiedzi