pawel5428 Posted August 21, 2019 Report Posted August 21, 2019 Kawałek historii dla cierpliwych xD *Nie dawno zakupiłem właśnie takiego pada. Ostatni raz miałem okazję pograć na padzie od Microsoftu jakieś kilkanaście lat temu kiedy zakupiłem przewodowego xbox 360. Działał wyśmienicie na pc pod win xp. Jego precyzyjne analogi wykorzystałem w pełni i przekonałem się o jego potędze grając w gry które normalnie były tylko pod myszkę i klawiaturę. Na początku grałem w gry takie jak Magicka, Blur czy Burnout Paradise Ultimate Box.Potem jeszcze grałem w Landwirt Simulator 2008-2009 a najlepiej w Brothers in Arms : Hell Highway. Miłe zaskoczenie to granie właśnie w gry typowo pecetowe. Za pomocą programu xpadder konfigurowałem pada pod konkretną grę i bardzo szybko przyzwyczajałem się do sterowania. Pierwszą grą było Shade : Gniew Aniołów a potem Max Payne 1 na normalnym poziomie trudności i to na padzie! Grało mi się wybornie!! W cs 1.6 uczyłem się grać na singlu z botami. Tutaj niestety wysoka precyzja była nieco trudna do osiągnięcia ale ustawiałem kilkanaście botów z nożami i ja sam niczym RRRRambo na De DUST waliłem z m4 albo maszynki aż opanowałem. Potem z botami normalnie wygrywałem o czym z wiadomych powodów nie było to osiągalne na multi heh ;D Po kilkunastu latach kupiłem jakąś podróbę Bandit db8 xbox360 i nie mogłem zrozumieć czemu gry fps z natywnym wsparciem dla pada tak ciężko się gra? Zrozumiałem to kiedy kupiłem Xbox One. Różnica w jakości wykonania i precyzji kolosalna i żadna podróba nie nada się do FPS'ów. Ponadto gamepad Xbox One to szereg usprawnień/ulepszeń w stosunku do poprzednika.* Przechodząc do sedna... Jak uruchomić to cacko pod Windows XP? Natywnie wspiera tylko win 10. Na necie czytałem o win 8 i win7. Mam bardzo dużo starszych gier (1TB) specjalnie pod win xp a nie wiem jak z kompatybilnością po dziesiątką 64 bit. Np. Icytower ( wieeem… granie w to na padzie too…) chodzi jakoś tak wolno i żadne sztuczki tu nie pomagają a na win xp dziaaała! Są jakieś nieoficjalne stery ale nigdzie nie ma info o wymaganiach względem systemu. Z taką ilością gier zawsze jakiś procent na czymś nie zadziała a wszystkie chodzą na win xp bo testowałem. Quote
Recommended Posts