pawel5428 Posted July 29, 2019 Report Posted July 29, 2019 Zrobiłem własną instalkę win XP Home x86 która waży 180 mb tylko do gier.Zależy mi na jak najlepszej kompatybilności z grami i wydajności. Co do wyglądu zero kompromisów więc postawiłem na maksymalną wydajność. Przechodząc do sedna: 1. Jakie net frameworki są niezbędne do starych i nowszych gier? Posiadam 1.0-4.0 full + service packi, 2.czy kodeki takie k-lite codec pack są niezbędne do działania filmików w grach? Jak tak to jakie najlżejsze? 3.Jaki pakiet niezbędnych programów czy bibliotek jest potrzebny do działania gier i korzystania z niezbędnych rzeczy? 4. Czy muszę aktualizować internet explorer do najnowszej wersji czy wystarczy ten w czystym obrazie? ( posiadam czyste iso z basewin bez poprawek i aktualizacji) A tak mniej więcej wygląda mój niezbędnik do czystego systemu: 7zip, java 8 for xp, k-lite codec pack mega, openAL, sumatra pdf, uninstall tool full, wincdemu 4.1, czasami przelecę wise registry cleaner pełna wersja. visual c 2005,2008,2010,2012,2013; directx 9.0c Quote
Nieobecny Posted July 29, 2019 Report Posted July 29, 2019 29 minut temu, pawel5428 napisał: Posiadam 1.0-4.0 full + service packi, To są wszystkie jakie obsługuje XP. NET 1.1 wydaje się zbędny. 30 minut temu, pawel5428 napisał: Zrobiłem własną instalkę win XP Home x86 Proponuję Pro - dużo mozliwości ustawień, których nie zastąpisz wpisami rejestru do Home, bo ich nie znajdziesz. 31 minut temu, pawel5428 napisał: czy kodeki takie k-lite codec pack są niezbędne do działania filmików w grach? Całkowicie zbędne, a instalowanie jakichkolwiek kodeków w dzisiejszych czasach to zbrodnia. 32 minuty temu, pawel5428 napisał: Jaki pakiet niezbędnych programów czy bibliotek jest potrzebny do działania gier i korzystania z niezbędnych rzeczy? DirectX 9.0c oraz biblioteki VC++ 32 minuty temu, pawel5428 napisał: Czy muszę aktualizować internet explorer do najnowszej wersji Nie musisz, zwłaszcza, że to system offline. 34 minuty temu, pawel5428 napisał: java 8 for xp A ta Java jest konieczna do jakiejś gry? Resztę programów proponuję w wersji portable. Quote
pawel5428 Posted July 29, 2019 Author Report Posted July 29, 2019 Java to tylko do minecraft. Oficjalnie maks to wersja 7 a nieoficjalna 8 . Ale nie będę instalował skoro na razie i tak w to nie gram. Czyli wystarczy zacząć od net framework 2.0 do 4.0? Ktoś na czacie napisał że net 3.5 ma wsteczność do starszych wersji.Wystarczyłoby net 3,5-4.0? Mam obok XP postawiony win 10 więc na nim mam internet i filmy. Czyli nie muszę żadnych kodeków do gier? pdf też nie instaluję bo zbędny do gier,ew. do poradników które mam w pdf do gier ale i to mogę poczytać na win 10. I tak poza tym... jak pozbyć się muszek owocówek? Kuźwy cały czas latają przed ekran i mnożą się na potęgę, wszystko wysprzątane! Proszę o fachową opinjję! Quote
Nieobecny Posted July 29, 2019 Report Posted July 29, 2019 11 minut temu, pawel5428 napisał: Ktoś na czacie napisał że net 3.5 ma wsteczność do starszych wersji.Wystarczyłoby net 3,5-4.0? NET 3.5 SP1 zawiera w sobie NET 2.0 i NET 3.0 12 minut temu, pawel5428 napisał: Czyli nie muszę żadnych kodeków do gier? Nie Quote
Recommended Posts