Skocz do zawartości

Jumper Ezbook 3 Pro po wgraniu sterowników przez Snappy Driver włącza się zaawansowany restart

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem wczoraj tego laptopa używanego, gościu od którego wziąłem odblokował TDP na 15W i zainstalował 10 z Media Creation Toola. Ja jak go wziąłem to od razu zrobiłem kopię sterowników na kartę pamięci ~1.2 GB komendą Export-WindowsDriver -Online -Destination “c:\sterowniki”. Potem zbootowalem na pendrive'a LTSB 10 od A Team i tu zonk, bo kiedy już się włączyła instalka to touchpad nie działa, podłączyłem myszkę i jest okej, jednak po skonfigurowaniu instalki nadal tp nie działa, pobrałem snappy driver i wyszukało sterowników 3.7 GB, wszystkie pobrałem i zainstalowałem, tp ożył i kilka innych rzeczy, ale przy niektórych sterownikach wyskoczyło że trzeba uruchomić ponownie, no to tak zrobiłem i system już się nie włączył - uruchomił się zaawansowany restart i za cholerę nic się nie da zrobić.

Zrobiłem jeszcze raz instalke LTSB z nowo pobranego .iso, ale po wgraniu systemu i snappy to samo co wyżej. Wgrałem LTSB od sromotnika i po podłączeniu do wifi automatycznie pobrało jakieś sterowniki i touchpad zaczął działać, wszedłem w menedżer urządzeń i tu kilka nieznanych urządzeń no to zaktualizowałem z backupu moich sterowników i wifi tak jakby się usunęło - nie ma ikonki, nic nie wyszukuje. Aktualnie laptop leży bez systemu.. Poprzedni właściciel mówi że nie było cyrków z tp jak wgrywał oficjalną 10. Dlaczego na obu LTSB touchpad nie działa już przy instalacji? Nie raz już wgrywałem LTSB na kilku laptopach i nigdy problemów nie było.. Bardzo proszę o pomoc