kubulwg Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2019 Kupiłem wczoraj tego laptopa używanego, gościu od którego wziąłem odblokował TDP na 15W i zainstalował 10 z Media Creation Toola. Ja jak go wziąłem to od razu zrobiłem kopię sterowników na kartę pamięci ~1.2 GB komendą Export-WindowsDriver -Online -Destination “c:\sterowniki”. Potem zbootowalem na pendrive'a LTSB 10 od A Team i tu zonk, bo kiedy już się włączyła instalka to touchpad nie działa, podłączyłem myszkę i jest okej, jednak po skonfigurowaniu instalki nadal tp nie działa, pobrałem snappy driver i wyszukało sterowników 3.7 GB, wszystkie pobrałem i zainstalowałem, tp ożył i kilka innych rzeczy, ale przy niektórych sterownikach wyskoczyło że trzeba uruchomić ponownie, no to tak zrobiłem i system już się nie włączył - uruchomił się zaawansowany restart i za cholerę nic się nie da zrobić. Zrobiłem jeszcze raz instalke LTSB z nowo pobranego .iso, ale po wgraniu systemu i snappy to samo co wyżej. Wgrałem LTSB od sromotnika i po podłączeniu do wifi automatycznie pobrało jakieś sterowniki i touchpad zaczął działać, wszedłem w menedżer urządzeń i tu kilka nieznanych urządzeń no to zaktualizowałem z backupu moich sterowników i wifi tak jakby się usunęło - nie ma ikonki, nic nie wyszukuje. Aktualnie laptop leży bez systemu.. Poprzedni właściciel mówi że nie było cyrków z tp jak wgrywał oficjalną 10. Dlaczego na obu LTSB touchpad nie działa już przy instalacji? Nie raz już wgrywałem LTSB na kilku laptopach i nigdy problemów nie było.. Bardzo proszę o pomoc Cytuj
piosylant Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2019 Zacząłbym tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kubulwg Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2019 Którą pozycję pobrać? Cytuj
piosylant Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2019 Zacząłbym od tych, które mają najwięcej "Hits". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi