Gość Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 Jeśli masz włączone szybkie uruchamianie i włączyłeś tryb awaryjny to restart komputera nie pomoże. Będzie cały czas włączać się w trybie awaryjnym. Są 3 możliwości by wyjść z tego trybu: 1) za pomocą tweaku do menu kontekstowego - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (w [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Optymalizacja - Tweaki.zip jest po polsku) 2) za pomocą msconfig [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3) za pomocą Wiersza polecenia: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Uwaga Jeśli używasz Windows 10 w kompilacji 18936.1000 lub nowszej i włączyłeś nową ukrytą opcję w mach2 do włączenia możliwości logowania się bez hasła. (niektórzy mają od razu, ja musiałem włączyć - numerku jednak nie znam bo włączałem wszystkie z disabled) Dodatkowo masz włączone szybkie uruchamianie, i nie masz dodatkowego lub jedynego konta lokalnego to nie zalogujesz się do systemu i nie powrócisz do trybu normalnego. (puste okno, brak monitu logowania, nie wyświetli się użytkownik) Lekarstwem na to jest punkt 3 Uruchom komputer ponowie z wciśniętym klawiszem SHIFT Wybierz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wtedy wpisz polecenie z punktu 3. Po restarcie system uruchomi się bez trybu awaryjnego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi