pawel5428 Posted July 1, 2019 Report Posted July 1, 2019 Mam 1 SSD 120 GB SanDisk Plus podzielony na dwie partycje i jedną dałem dla win xp a drugą dla win 7.SSD posiada...wsparcie?...od win xp wzwyż. Oraz pozostałe dyski HDD na pliki. *SSD 120 GB winxp/win7 2 partycje *HDD (WD purple) 1 TB na gry *HDD 150 GB na programy *HDD 500 GB na filmy ,muzykę i inne pliki. Screen poniżej: Mam mały kogel-mogel bo mam wiele tych plików i nie bardzo wiem jak to ładnie uporządkować.A jest tego od groma! Mam jeszcze stary dysk od Maxtora 250 GB ale on ma 5400 rpm a ten na programy co ma 150 GB ma 7400 rpm. Czy może jakiś menedżer program ładny do przeglądania tych plików taki jakby launcher? Quote
VACek Posted July 1, 2019 Report Posted July 1, 2019 Pamiętaj że czym dalej zapisywane dane na HDD tym jest wolniej. Co do xp, to ten system niestety wyniszcza ssd szybciej niż 7 pawel5428 likes this Quote
VACek Posted July 1, 2019 Report Posted July 1, 2019 Na SSD możesz robić partycje i na każdej prędkości będą te same, w przypadku HDD czym więcej partycji tym wolniej, dla tego lepiej sobie porób foldery na hdd zamiast partycji. pawel5428 likes this Quote
pawel5428 Posted July 2, 2019 Author Report Posted July 2, 2019 Ale xp mam tylko gier zoptymalizowany tylko do nich.Zużycie dysku prawie żadne no chyba że gram.Poza tym win 7 ma dostęp do partycji win xp więc chyba trimuje i tę partycję. No to podaję garść screenów.Gry porządkuję ponad dwa lata.Ale programy to mam bałagan xD [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts