ZTMF Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 Witam! Posiadam california access m66se i chciałem dołożyć drugą kostkę ramu, lecz po jej dołożeniu i włączeniu laptopa na obrazie pokazują się artefakty. Więc chciałem zrobić aktualizację biosu lecz nie mogę go nigdzie znaleźć. I moje pytanie brzmi, czy jest jakiś inny sposób na to? Z góry dzięki!
VACek Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 Ile ramu masz, a ie chcesz dołożyć. Prawdopodobnie ten lapek obsłuży max 2gb ramu ew 4gb ZTMF lubi to
ZTMF Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 @M4T Posiadam dwa te same modele jeden był wcześniej kupiony a drugi puźniej (w tym "nowszym" jest 4gb, lecz płyta w nim padła). W tym do którego chcę dołożyć jest 2gb.
VACek Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 Ram przełożony z tej płyty co padła ? Może to ram padł a nie płyta ?
ZTMF Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 @M4T Też tak myślałem lecz, testowałem po jednej i działa bez problemu. W tamtej płycie z tego co sprawdzałem to sekcja padła.
Gremek Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 1 hour ago, ZTMF said: Witam! Posiadam california access m66se... Na pewno twój model to m66se a nie m660se? Ogólnie California Access "produkuje" rebrandy Clevo (Aktualnie podmarka Lenovo), na stronie widzę wyłącznie stery do modelu m660se, możliwe też że jedno zero zostało po prostu tak dla hecy usunięte, zwłaszcza że jak patrzę w Google'a to m660se i m66se to ta sama specyfikacja i wygląd laptopa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tutaj jakiś zmodowany Bios [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Rekomendowane odpowiedzi